David Nielsen revser Aarhus-attitude: Kan ikke bruge det til en skid

Aarhusianere vil altid være udfordret på attitude i forhold til københavnere, mener AGF-træner David Nielsen.

AGF-træner David Nielsen har et budskab til aarhusianere om at vise mere attitide. Billedet er fra Brøndby Stadion. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

AGF-træner David Nielsen vil se mere attitude hos jyder og aarhusianere, end han ser i øjeblikket.

Som tidligere cheftræner i Lyngby og med en aktiv karriere som fodboldspiller i FC København mener han, at der er en mentalitetsforskel på københavnere og aarhusianere.

Læs også AGF forlænger med David Nielsen

Det fortæller David Nielsen, der søndag forlængede sin kontrakt som cheftræner i AGF frem til sommeren 2023, i et stort interview i Århus Stiftstidende.

- Som den jyske hovedstad er der ingen tvivl om, at Aarhus altid vil være udfordret på attitude i forhold til københavnerne. Jeg har arbejdet i Lyngby og mærket, hvordan det er at have københavnere.

Det er den store svaghed ved Aarhus - vi bliver for jordbundne og tør ikke drømme.

David Nielsen, cheftræner, AGF

- I Jylland er der den her jyske jordbundethed, som vi alle elsker, men som vi ikke kan bruge til en skid sportsligt, siger David Nielsen til Århus Stiftstidende.

I den sidste spillerunde inden vinterpausen vandt AGF på udebane over førerholdet FC Midtjylland. Foto: Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

Spillerne skal drømme stort

43-årige David Nielsen har ført AGF op på en øjeblikkelig tredjeplads i Superligaen, og han arbejder med at få spillerne til at drømme stort.

- Det er en fin balance, men det er den store svaghed ved Aarhus - vi bliver for jordbundne og tør ikke drømme.

- Det er en svaghed, der er svær at gøre op med. Det sker kun gennem præstationer, hvor du kan vokse dig til den attitude, der skal til, fortæller AGF-træneren til avisen.

David Nielsen blev ansat som AGF-træner i efteråret 2017.

AGF holder lige nu juleferie og spiller sin første kamp i Superligaen 16. februar hjemme mod Randers FC.

29:01

VIDEO: Da David Nielsen begyndte i AGF, havde han 'ekstremt meget lyst til' at være manden, der forløste den aarhusianske fodboldklub, fortalte han i et ærligt interview til TV2 ØSTJYLLAND. Videoen er fra oktober 2017.

Luk video