1,5 millioner cigaretter fra Østeuropa beslaglagt på havn

Toldstyrelsen har fundet over én mio. cigaretter i en container på Aarhus Havn.

Toldere har fundet et kæmpe parti ulovlige cigaretter på Aarhus Havn. Her er det fra et tidligere fund. Arkiv Foto: Skat

En container, der egentlig kun skulle være fyldt med kabeltromler, viste sig at indeholde godt 1,5 millioner cigaretter.

Smuglerne bliver tiltagende dygtige til at skjule cigaretterne, og derfor er det også vigtigt, at vi hele tiden bliver bedre.

Maren Holm Johansen, underdirektør, Toldstyrelsen

De blev opdaget under en kontrol foretaget af Toldstyrelsen.  

- Det er et godt stykke arbejde, som tolderne har lavet. Vores toldkontrol bygger på intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt, og koblet med en god toldernæse har vi tilbageholdt de mange ulovlige cigaretter, siger underdirektør i Toldstyrelsen, Maren Holm Johansen, i en pressemeddelelse.

Afgift på tre mio. kroner

De mange millioner cigaretter var godt skjult inde i kabeltromlerne. I det yderste lag af tromlerne var der intet at finde, men i midten af tromlerne fandt tolderne de mange cigaretter gemt.

Læs også Toldere finder mistænkeligt træ fra Amazonas på Aarhus Havn

- Smuglerne bliver tiltagende dygtige til at skjule cigaretterne, og derfor er det også vigtigt, at vi hele tiden bliver bedre, lyder det fra underdirektøren.

Afgiften af de godt 1,5 millioner cigaretter skønnes at være omkring tre millioner kroner, hvis de skulle sælges i Danmark. Hertil kommer eventuelle bøder.

Cigaretterne var skjult i en container, der skulle indeholde kabeltromler. Her er det et billede fra et tidligere stort fund på Aarhus Havn.  Foto: Skat

Ikke første gang på Aarhus Havn

- Vi har bl.a. fokus på cigaretter, fordi der ofte også snydes med andet end kun afgifterne. Cigaretterne kan være produceret uden om reglerne eller være kopicigaretter og dermed være endnu mere sundhedsskadelige, end cigaretter i forvejen er, siger Maren Holm Johansen.

Toldstyrelsen undersøger lige nu sagen nærmere i et samarbejde med politiet og internationale toldmyndigheder.

Læs også Kæmpe kokainfangst på Aarhus Havn

Det er ikke første gang i den seneste tid, at styrelsen har gjort store fund på Aarhus Havn. I januar beslaglagde man sammen med politiet 40 kilo kokain i en container, og i begyndelsen af februar fandt toldere mistænkeligt træ fra Amazonas på havnen. 

Toldstyrelsen har i dag 800 medarbejdere til at sikre smidig handel og effektiv toldkontrol og kontrollerer de ydre grænser med kontrolenheder i hele landet, hvoraf Københavns Lufthavn og grænseovergangen i Padborg er de største.