'Nybyggerne' får ny vært: - Jeg er ikke selv den store håndværker

Om lidt begynder optagelserne på den sjette sæson af ’Nybyggerne’ – og det bliver ikke kun med nye par og i en ny by.

Han er tidligere kendt for sin værtsrolle på tv-programmet ’Hammerslag’ på DR og ’Hvem vil være millionær?’ på TV 2.

Nu skal journalist og tv-vært Christian Degn være den nye vært på ’Nybyggerne’ og skal dermed styre slagets gang, når fire par skal indrette deres drømmehus i Silkeborg.

- Jeg glæder mig helt vildt, fordi programmet sætter noget på spil, som mange danskere går op i og er mega gode til, siger Christian Degn og tilføjer, at han også glæder sig til dramaet i, om de nu når at blive færdig til deadline.

Stil, design og hygge - med afstand

Udover endnu mere fokus på bæredygtighed og klimavenlige løsninger i den kommende sæson, kommer der også til at være mere afstand mellem deltagerne for at undgå smitte.

Men det tager ikke glæden fra Christian Degn. For det er ikke én sæson, der er ens - heller ikke i år med den nye vært på programmet.

Han har efterhånden været på besøg i mange hjem – både i Danmark og i udlandet i forbindelse med sit tidligere arbejde, og der har Christian Degn lagt mærke til, at "vi herhjemme formår at indrette os virkelig godt".

- Der er ikke mange lande, der er gode til at indrette både på stil, design og samtidig være så gode til også at gøre det til et hyggeligt hjem, siger tv-værten, der selv har fulgt programmet ’Nybyggerne’ gennem årene.

VIDEO: Ida og Mads løb med sejren og dermed et hus til 2,6 millioner kroner i sidste udgave af 'Nybyggerne'. Dengang foregik det i en anden østjysk by, nemlig Randers. Videoen er fra marts 2019.

Før- og efterbilleder

Christian Degn kan godt lide, at det er et helt nyt hus hvert år, hvor rummene til at begynde med er af ”dødssyg, grå og kedelig beton og ender i en farveeksplosion”.

Udover før- og efterbillederne bliver Christian Degn også overrasket over, hvor seje parene bliver ved med at være i hvert program.

- De er i en anden liga, når det kommer til det kreative lige fra badeværelse til uderum og fine stuer. De er jo bare helt almindelige danskere, som kaster sig ud i et af livets største projekter, siger Christian Degn.

Ikke selv den store håndværker

Den nye vært på ’Nybyggerne’ kommer selv fra en håndværkerfamilie af både tømrere og murere, hvor håndværket vejer lige så tungt som udtrykket.

- Hvis det er, hvad min far kalder for noget rallerværk, der alligevel går i stykker efter kort tid, er det lige meget, om det er fint, siger Christian Degn.

Derfor vil han nok ikke kunne lade være med at tjekke, om fugerne er i orden, selvom han er vært og ikke dommer. Dog tilføjer den 208 centimeter høje vært, at han ikke selv er den store håndværker – til gengæld er han ”rigtig god til at hænge billeder op og male lofter”.

Mere personlighed

I sin nye værtsrolle skal Christian Degn også være god til at sørge for den gode stemning.

Samtidig vil han også gerne forsøge at følge deltagerne endnu tættere og prøve at være mere personlig, når han står på sidelinjen til alt, det der følger med af deadlines og søvnmangel i konkurrencen.

quote Hvis jeg selv skulle bygge med en kæreste, kunne jeg godt forestille mig, det blev presset

Christian Degn, vært, Nybyggerne

- Hvis jeg selv skulle bygge med en kæreste, kunne jeg godt forestille mig, det blev presset. Der må opstå gnidninger, men også styrker, siger han.

Christian Degn glæder sig til at høre de forskellige pars historie, til at se, hvordan de håndterer konkurrencen, og om det er noget, man kan lære af.

Derudover glæder han sig også til at møde deltagerne og se, hvad de finder på og mangfoldigheden i deres idéer.

Optagelserne til sjette sæson af 'Nybyggerne' begynder i maj, og programmet sendes på TV 2 til efteråret.

CHRISTIAN DEGN 

'NYBYGGERNE' OG CORONAVIRUS

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

Lige nu
Magnus Heunicke

liveblog Heunicke: - Smitten kan toppe i midten af maj

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse

Motorvej

play Tilbageblik: Så længe har man drømt om en motorvej