Fly trak mystisk skygge hen over himlen

Normalt trækker fly en hvid kondensstribe efter sig, men her var der en ekstra, mørk stribe.

Alle kender de hvide striber af kondens, som fly trækker hen over himlen. Men fredag så Søren Malthe fra Begtrup Vig i Østjylland noget, han ikke havde set før.

Flystriben havde en skygge.

- Vi er helt forvirrede. Vi så flyet, men det virkede til, at halen havde en skygge, skriver han til TV 2 VEJRET og undrer sig over, hvordan sådan en skygge kan svæve på himlen.

På billedet ser det ud, som om skyggen ligger mellem solen og flystriben, og der ville man umiddelbart mene, at skyggen burde ligge under.

Meteorolog Thomas Mørk fra TV 2 VEJRET bekræfter ud fra billedet, at der er tale om en skygge af flystriben, og forklaringen på, at den kan svæve, som den gør, er ligetil.

Flyet er fløjet lige hen over et tyndt, meget jævnt lag cirrusskyer. I den højde er der meget fugt, hvilket gør, at kondensstriben fra flyet kan leve i relativt lang tid.

Forholdene gør, at det ser ud som om, skyggen ligger over striben. Men den ligger på et tyndt skylag, så det er undersiden af skyggen, man kan se.
Forholdene gør, at det ser ud som om, skyggen ligger over striben. Men den ligger på et tyndt skylag, så det er undersiden af skyggen, man kan se. Foto: Søren Malthe / Seerfoto

Kondensstriben bliver så belyst af solen oppefra og kaster en skygge ned på cirrusskyerne, som er tynde nok til, at vi kan se op igennem dem.

Det er med andre ord skyggens underside, vi ser på billedet. Og så giver billedet pludselig meget mere mening.

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

coronapas

1. august nærmer sig: Disse restriktioner udfases

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Bøfsandwich

I foråret vandt Jesper prisen for Danmarks bedste bøfsandwich: Nu er det stukket helt af

Dagens mest læste