Efter en regnfuld efterårsferie har vi næsten fået et helt års nedbør

Der er stadig ti uger tilbage af 2019 - alligevel vil vi i weekenden nå over de 712 millimeter regn, som vi normalt får på et år.

Der er stadig 72 dage tilbage af året, men heldigvis ser den kommende uge mindre våd ud end den seneste tid. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Det trommer på vinduerne, marker står under vand, og det regntætte tøj har været nødvendigt nærmest hver gang man har begivet sig ud.

Sådan har vi alle oplevet efterårsferien, hvor der siden i fredags er faldet 56 millimeter regn. Normalt falder der 76 millimeter i hele oktober, og allerede nu er vi nået op over det normale for hele måneden.

Nedbør i Danmark. Normalt 712 millimeter, rekordåret 1999 faldt der 905 millimeter, og frem til 18. oktober er der i år faldet 696 millimeter. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Det er en lind strøm af lavtryk og fronter, der har været årsag til den megen regn. Det fortsætter i weekenden, og der ventes at falde mellem 10 og 25 millimeter regn.

Sker det passerer vi allerede her i oktober de 712 millimeter regn, der falder på et normalt år i Danmark. Der er allerede faldet 696 millimeter i år.

Prognose for regn fra i morges og frem til søndag aften. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Der er stadig 72 dage tilbage af året, men heldigvis ser den kommende uge mindre våd ud end den seneste tid.

Selvom vi kun er lidt over midtvejs i oktober, nærmer vi os det normale for hele efteråret, som er den mest regnfulde tid herhjemme.

I september og de første 17 dage af oktober er der foreløbigt faldet 208 millimeter regn i gennemsnit i Danmark. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

De to måneder der har leveret mest regn er marts, hvor vi slog ny martsrekord med 106,5 millimeter regn, og årets første efterårsmåned, september, der blev den mest regnfulde måned i fire år.

Oversvømmede marker den 17. oktober 2019. Foto: Sonny Bendiksen / TV 2 VEJRET