Blæsten rammer alle onsdag

Hele landet får en blæsevejrsdag, og på Bornholm kommer der vindstød af stormstyrke en stor del af dagen.

Onsdag bliver en blæsende affære Foto: Henning Bagger - Ritzau/Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

De seneste dage har oktobervejret været meget behageligt. Temperaturen har sneget sig op over 15 grader, og luften har stået forholdsvis stille.

Onsdagen bliver helt anderledes med temperaturer kun lidt over de 10 grader, og samtidig vil det føles markant koldere på grund af en strid nordøstenvind.

Det vil stort set holde tørt, og særligt i Jylland kommer der også meget sol. Det betyder, at i læ kan man godt nyde vejret, men ellers er fornemmelsen af vejret helt anderledes end de foregående dage.

Læs også Kold efterårsferie byder på både tåge og blæsevejr

Værst på Bornholm

Bornholmerne oplever det mest voldsomme efterårsvejr, som står på hele dagen.

Fra morgenstunden måles der hård kuling i middelvind, og de kraftigste vindstød, målt på Hammer Odde, er 21,9 meter per sekund. Det er stormende kuling, som er niveauet lige under storm, som begynder ved 24,5 meter per sekund.

Vinden er fortsat tiltagende, og her kan man læse om de konsekvenser, vinden har for Bornholm. Der kan optræde vindstød af stormstyrke hele dagen.

Læs også Mange danskere lider af migræne og gigt i det omskiftelige efterårsvejr

Vandstand stiger til cirka en meter over normalt niveau

Den kraftige nordøstenvind har allerede skubbet en del vand fra Østersøen mod de sydlige egne af Danmark. I skrivende stund er vandstanden nået op omkring 75 centimeter over det normale ved Falster.

Vandstanden vil stige de næste timer og kulminere i eftermiddag. Her kan man forvente vandstande omkring en meter over det normale mange steder i Syddanmark. Det er mindre end tidligere prognoser og derved gode nyheder for kystnære områder.