Lang fængselsstraf til mand i stor sag om butikstyverier

En 42-årig mand bosat i Aarhus V skal i fængsel i et år og ni måneder for sin andel i en større række af organiserede tyverier fra butikker i bl.a. Horsens.

Politiet havde op til anholdelserne fulgt og skygget de ni mænd på deres tyvetogter. Foto: Arkiv

I samarbejde med TV SYD

Den 42-årige blev i juni i år anholdt sammen otte andre mænd i forbindelse med en koordineret indsats fra Særlig Efterforskning Vest, der i længere tid havde efterforsket en række organiserede butikstyverier i flere politikredse.

Tyvene er så professionelle i deres fremgangsmåde, at butikkerne slet ikke har opdaget, at de har været udsat for tyveri i stor stil.

Brian Voss Olsen, politiinspektør, Særlig Efterforskning Vest

Politiet havde op til anholdelserne fulgt og skygget de ni mænd på deres tyvetogter. I størstedelen af tilfældene er det efterforskerne, der har informeret butiksejerne om, at de formentlig har været udsat for butikstyveri. 

- Tyvene er så professionelle i deres fremgangsmåde, at butikkerne slet ikke har opdaget, at de har været udsat for tyveri i stor stil, sagde politiinspektør Brian Voss Olsen fra Særlig Efterforskning Vest til TV SYD efter anholdelserne.

Læs også Beboere chokerede efter bølge af brande: - Grusomt, at de kan finde på det

Fremgangsmåden var hver gang stort set den samme, hvor tre mænd typisk sammen kom ind i butikken. Derefter afledte en af mændene en af butikkens ansatte, mens de to andre stjal varer fra butikken – typisk spiritus, cigaretter, kaffe, chokolade og andre let omsættelige varer. I nogle tilfælde er det også lykkedes dem at stjæle store partier varer fra baglokalet.

Politiet fandt også falske 500-eurosedler

I forbindelse med anholdelserne og efterfølgende ransagninger fandt politiet 89 falske 500-euro-sedler i den 42-åriges bankboks.

I retten blev han ud over tyverierne også dømt for  at have anskaffet sig i alt 100 falske pengesedler, hvoraf han havde brugt de 11, inden politiet afslørede ham. 

Læs også Bybus kører ind i lastbil og smadrer forrude

Den 42-årige, der er irakisk statsborger og bosat i det vestlige Aarhus, fik oven i sin fængselsstraf også en advarsel om udvisning, da Retten i Aarhus behandlede sagen mod ham. Han er den første, der har fået dom i den omfattende sag.