Silkeborg vil af med ghettostempel: Landsorganisation kalder nye krav i strid med loven

Nu skal du have ren straffeattest og arbejde mindst 30 timer om ugen for bo at på Lupinvej og Resedavej i Silkeborg. Kommunen tager hårde midler i brug for at undgå, at området ender på listen over hårde ghettoer.

Boligblokkene på Lupinvej og Resedavej i Silkeborg har allerede ghetto-status.

Men nu er området ikke langt fra at få betegnelsen "hård ghetto", og det kan tvinge kommunen til at rive flere boligblokke ned.

Derfor strammer områdets boligselskab nu reglerne for, hvem der må bo til leje i kvarteret.

- Man er meget splittet følelsesmæssigt. Selvfølgelig kan vi godt se, at vi er nødt til at gøre noget desperat nu, fortæller Lisa Pedersen, der er bestyrelsesformand, afdeling 16 på Lupinvej.

- Virkelig hårde krav

Derfor har kvarterets to boligforeninger foreslået en række skærpede udlejningsregler.

Fremover skal lejere have en ren straffeattest og være i job mindst 30 timer om ugen.

- Det er klart at 30 timer er meget, og jeg ved jo, at der er mange i min kommune, der ikke arbejder 30 timer i ugen - i hvert fald ikke begge to, så det er klart, at det er nogle virkelig hårde krav, der stilles nu, siger Steen Vindum, der er borgmester for Venstre i Silkeborg.

quote Vi må også erkende, at det er sådan nogle krav der skal til, for at vi måske får flyttet balancen her og får flere til at være selvforsørgende.

Steen Vindum (V), borgmester, Silkeborg.

Men så hårde midler skal der altså til.

For antallet af lejere uden tilknytning til arbejdsmarkedet skal ned under 40 procent, hvis kvarteret ikke vil på listen over hårde ghettoer.

- Vi må også erkende, at det er sådan nogle krav der skal til, for at vi måske får flyttet balancen her og får flere til at være selvforsørgende, lyder det fra Silkeborgs borgmester.

Lejernes Landsorganisation kalder det ulovligt

Hos Lejernes Landsorganisation er man langt fra imponeret over de nye og stramme kriterier.

- I almenboligloven står der, at man skal stille passende bolig til rådighed for alle med behov, så det er direkte i strid med loven at sige, at hvis du ikke har over 30 timers beskæftigelse. Så det stritter på alle mulige måder.

- Vi må se at komme af med den her ghetto-lovgivning. Den er helt til hest, lyder det fra Lars Dohn, der er næstformand i Lejernes Landsorganisation.

For nogle børn indebærer sommerferien ikke udenlandsrejser, camping og oplevelser i lange baner. På Lupinvej og Resedavej i Silkeborg har en stor del af børnene anden etnisk baggrund end dansk. I området, der har ry for at være plaget af uro, er der tit ikke meget at give sig til, fortæller de unge. Derfor er de glade for, der bliver gjort en ekstra indsats i sommerferien. Se indslaget fra den 15. juli 2019 her. 
Thomas Guntzelnick Poulsen

Thomas leder efter en 600 år gammel forsvunden landsby

marie louise kalmeyer

play Marie Louise er usynligt syg: - Mit liv burde lige være startet

blå blink politi politibil patrulje

Festen sluttede brat: Bøller frarøver studenterhue

silkeborgvej

Efter vanvidskørsel: Nu bliver færdselsåre oprustet

Untitled collage (9)

play Ø-boere har kæmpet i flere år – nu er sag om solcellepark afgjort

Politi sejler båd

Treårig pige er vågnet af koma efter hun blev fundet livløs i sø

Dagens mest læste