Silkeborg hårdt ramt af indbrud: - Soveværelset var væltet rundt

Silkeborg er en af de byer i landet, der i år har været hårdt ramt af indbrud. Det bekymrer en af dem, der har haft ubudne gæster

Mange silkeborgensere har haft besøg af indbrudstyve i år. Foto: Lars Rieves

I samarbejde med TV MIDTVEST

Lone Thorius er en af de østjyder, der har fået gennemgået sit hjem af en låsesmed for at sikre huset mod indbrud.

Tilbage i oktober havde hun nemlig besøg af en indbrudstyv i sit hus i Resenbro ved Silkeborg, som er et af de områder, der har været hårdt plaget af indbrud i år.

Hele soveværelset var bare væltet rundt. Heldigvis mistede vi kun ting, vi kunne erstatte igen, men det var alligevel noget af en overraskelse. Det var træls.

Lone Thorius, Resenbro

- Hele soveværelset var bare væltet rundt. Heldigvis mistede vi kun ting, vi kunne erstatte igen, men det var alligevel noget af en overraskelse. Det var træls.  

- Det gør da indtryk, at der har været så mange indbrud i Silkeborg i det sidste år. Så man har været forberedt på, at man kunne blive den næste i rækken, fordi vi ligger lidt udenfor byen, hvor der er fred og ro for indbrudstyvene, lyder det fra Lone Thorius.

419 indbrud i år

Desværre er hun nemlig langt fra alene om at have haft ubudne gæster i Silkeborg i år.

Her er der indtil videre blevet begået 419 indbrud – det er en stigning på over 14 procent sammenlignet med sidste år.

Læs også Østjysk indbrudstogt mod skoler og institutioner i weekenden

Generelt skiller Midt- og Vestjyllands politikreds, som Silkeborg ligger i, sig markant ud. For mens antallet af indbrud er faldet mellem ni og 18 procent i de øvrige politikredse, er tendensen en anden her, hvor der er en stigning på 1,4 procent.

Det ærgrer Ralf Hove, der er vicepolitiinspektør og leder af forebyggelsesafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Står i stampe

- Vi står i stampe, og det er utilfredsstillende.

- Vi har et fantastisk vejnet, og det er borgerne glade for, men det er tyveknægtene formentlig også. De har let adgang rundt i kredsen – også til de store byer.

- Vi prøver at forebygge så godt, vi kan. Vi giver dagligt råd til borgerne til, hvordan man kan forebygge indbrud i hjemmet. Men det kræver selvfølgelig også, at vi kan fange dem, der laver indbruddene. Der er vi godt med i forhold til resten af landet, men det rækker ikke nok, siger Ralf Hove.

Vi har et fantastisk vejnet, og det er borgerne glade for, men det er tyveknægtene formentlig også. De har let adgang rundt i kredsen – også til de store byer.

Ralf Hove, Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet anbefaler også nabohjælp som et værktøj til at undgå indbrud.

I indslaget herunder kan du møde Lone Thurius fra Resenbro ved Silkeborg:

02:50

Mens antallet af indbrud i private hjem er faldet markant i andre politikredse, står det i stampe her i landsdelen

Luk video