Her er straffen: 23-årig tog kvælertag på ekskæreste, stak af fra politiet og meldte sig selv

Manden har endnu ikke taget stilling til, om han vil anke dommen til landsretten.

Seks måneders fængsel.

Sådan lyder straffen til 23-årig mand fra Silkeborg-området, der tirsdag er blevet dømt for vold, trusler og en politiflugt. Alle episoder fandt sted i Silkeborg i marts.

Det oplyser Morten Wibroe, anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, der har ført sagen ved Retten i Viborg.

- Jeg er tilfreds med udmålingen. Det er en tilpas streng straf, lyder det fra anklageren, der fremhæver, at særligt to tilfælde af kvælertag samt dødstrusler er en grov forbrydelse.

Offer måtte foregive ildebefindende

Det var i første omgang personalet i en ambulance, der henledte politiets opmærksomhed til voldsmanden.

12. marts var de kaldt til banegården i Silkeborg. Meldingen gik på en kvinde, der havde fået et ildebefindende. 

Kort forinden havde den nu dømte i flere minutter udsat sin nu tidligere kæreste for spark og skub samt flere kvælertag.

- Hun giver udtryk for, at hun har en eller anden form for ildebefindende. Han ringer derfor efter en ambulance, forklarer anklageren.

Det skulle vise sig at blive kvindens redning. For da ambulancepersonalet ankom til banegården blev de mødt af en utilfreds mand, der fik dem til at kontakte politiet, som kvitterede med at sigte manden for vold og trusler.

Stak af fra politiet

Den 23-årige mand blev derfor anholdt, men efter kun to dage formåede han at stikke af fra politiet, da han skulle overflyttes til en anden afdeling.

Politiet valgte derfor at efterlyse manden, men han blev først anholdt og fængslet efter knap en uge, da han selv troppede op på politistationen.

I mellemtiden havde han dog formået at bryde loven endnu en gang, da han med en tagsten ødelagde et vindue i en kvist hos sin nu ekskæreste.

Det vurderede dommeren tirsdag som hærværk og husfredskrænkelse.

Ifølge anklageren har dommeren desuden lagt vægt på, at manden kort forinden voldsepisoderne i marts er blevet dømt for en lignende forbrydelse.

Den 23-årige mand har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuel anke af dommen. Han er fortsat fængslet i sagen.