Fredberg-afløser fundet i Silkeborg: - Jeg træder til, fordi der er behov for det

45-årige Mikkel Gjesing Callsen er valgt som afløser efter anbefalinger og støtte fra flere kanter.

Regionshospitalet i Silkeborg har nu fundet en midlertidig afløser for den tidligere ledende overlæge i den medicinske del af Diagnostisk Center, Ulrich Fredberg, der måtte fratræde sin stilling efter beskyldninger om forkerte undersøgelser af patienter med mistanke om lungekræft.

Valget er faldet på 45-årige Mikkel Gjesing Callsen, der er speciallæge i intern medicin inden for reumatologi og har været ansat som overlæge i Diagnostisk Center siden 2015.

quote Jeg er blevet bedt om at træde ind i rollen, og jeg tager opgaven, fordi det er meget vigtigt for mig, at vi kan fortsætte den udvikling og ånd, som er særlig for Diagnostisk Center.

Mikkel Gjesing Callsen

- Jeg er blevet bedt om at træde ind i rollen, og jeg tager opgaven, fordi det er meget vigtigt for mig, at vi kan fortsætte den udvikling og ånd, som er særlig for Diagnostisk Center. Jeg træder til, fordi der er behov for det, indtil der kan findes en permanent løsning, siger Mikkel Gjesing Callsen til Region Midtjyllands hjemmeside.

Mikkel Gjesing Callsen er konstitueret som ledende overlæge indtil udgangen af året.

I efteråret laver hospitalsledelsen et opslag, der kan søges, til stillingen som ledende overlæge i den medicinske del af Diagnostisk Center.

VIDEO: Over hundrede kolleager hyldede Ulrik Fredberg ved at køre forbi den tidligere overlæges hus i Tilst. De dyttede og vinkede for at vise deres støtte til ham i sagen om hans fyring. Se indslaget fra den 3. maj her. 

Støtte fra overlæger

Den nu konstituerede overlæge er valgt på anbefaling og efter støtte fra de specialeansvarlige medicinske overlæger, ligesom der har været dialog med den øvrige centerledelse i Diagnostisk Center.

Det slår lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen fast

quote Der er ingen tvivl om, at vi står i en speciel tid lige nu. Vi er glade for, at Mikkel Gjesing Callsen har taget opgaven med lægelig ledelse af den medicinske del af Diagnostisk Center.

Claus Brøckner Nielsen, lægefaglig direktør

- Der er ingen tvivl om, at vi står i en speciel tid lige nu. Vi er glade for, at Mikkel Gjesing Callsen har taget opgaven med lægelig ledelse af den medicinske del af Diagnostisk Center. Sammen med centerledelsen har vi nu fuldt fokus på, hvordan vi kan fortsætte den gode udvikling, som Diagnostisk Center har været i gennem mange år, og vi vil støtte og bakke op, siger han.

Som konstitueret ledende overlæge indtræder Mikkel Gjesing Callsen i centerledelsen, som også består af oversygeplejerske Knirke Hartmann Thomsen og ledende overlæge i radiologi Lasse Nørgaard.

- Vi skal i centerledelsen og sammen med alle medarbejdere fortsætte med at løse vores opgaver på bedste vis og med høj faglig standard. Min rolle bliver, at vi i det tomrum, vi har efter en vellidt og respekteret leder, fortsat sikrer de bedste patientforløb og den bedste arbejdsplads for de ansatte. Det er og skal fortsat være kendetegn for Diagnostisk Center, siger Mikkel Gjesing Callsen.

Regionsrådets forretningsudvalg bakkede den 4. maj op om direktionens fyring af ledende overlæge Ulrich Fredberg. Hans nu tidligere kollegaer på regionshospitalet i Silkeborg fastholder dog deres støtte til den fyrede overlæge.
kræft2

Kræftramte børnefamilier frygter at skulle til København

Irma Mogensen har sammen med seks andre kvinder lavet en bog om livet samt madopskrifter fra deres liv

Livskloge damer vil have unge til at forstå de gamle retter

Lige nu
20200929-160321-l_68mb.jpg

liveblog COVID-19 LIVE: Danmark kan modtage de første vacciner om kort tid

118243415_1037632156654418_3697383581706940053_o

playAarhus-rapper blev lagt i håndjern ’uden grund’: - Politiet bør bære kropskameraer

20200929142912269_1000.jpg

Sundhedsministeriet holder pressemøde om vaccinationsindsats mod COVID-19

IMG_4734

Kvinde er dødssyg af kræft – men hun kan ikke få kørsel til hospitalet