Fester og koncerter aflyses på stribe - nu vil arrangører have svar fra politikerne

Fuglsøcentret på Djursland bliver hårdt ramt af aflyste koncerter og konferencer - ny efterlyser direktøren svar fra politikerne.

01:43

VIDEO: Peter Brinks sammenligner situationen med at være passager på en Jumbo Jet med et kaptajn, der har bind for øjnene.

Fuglsøcentret på Djursland står fuldstændig tomt for tiden. Ligesom mange andre hoteller, konferencecentre og spillesteder har nedlukningen af Danmark sat sine spor.

- Den her weekend ville der have været 2000 gæster herude. Vi havde jo voldsomt mange fester og koncerter, men der er totalt lukket lige nu, siger direktør for Fuglsøcentret Peter Brinks til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Her kan du komme til drive-in-koncerter og -comedy

Men spørgsmålet er, hvor længe det bliver ved med at være sådan. Nedlukningen af Danmark med forsamlingsforbud og andre begrænsninger af vores dagligdag er indtil videre forlænget til den 10. maj. Men hvad så efter? 

Hele hotelbranchen brænder.

Peter Brinks, direktør, Fuglsøcentret

Det spørgsmål stiller Peter Brinks nu politikerne. Han har nemlig mere end 40 planlagte koncerter fra den 10. maj henover sommeren og efteråret, som han ikke ved, om han skal aflyse eller afholde.

- Jeg sammenligner det lidt med, at vi er sat ind i en Jumbo Jet i øjeblikket med en pilot, der har bind for øjnene, og vi får 14 dage ad gangen at agere i. Vi ved simpelthen ikke, hvor vi er på vej hen, siger Peter Brinks og efterspørger flere udmeldinger fra politikerne på Christiansborg: 

- Vores udfordring er lige nu, at på grund af manglende udmeldinger ved folk ikke, om de må holde en konference i august med 100 mennesker. Så alt der hedder august, september, oktober og så videre bliver annulleret. Hele hotelbranchen brænder, siger han. 

Ikke kun kunstenere

Han håber på nogle mere langsigtede planer fra politikerne, som gør det muligt at planlægge længere frem i tiden. 

- Det er ikke kun kunstnerne, der er afhængige af det her. Det er jo også dem, der laver lyd og lys, det er DJs og alle mulige andre mennesker.

Læs også 20.000 danskere klar til at løbe "sammen" i rød-hvide farver

Direktøren oplyser, at Fuglsøcentret risikerer at miste op mod 15 millioner kroner i indtægter.

- Økonomisk er det voldsomt lige i øjeblikket. Vi har de her lønkompensationspakker, som dækker noget af medarbejdernes løn, men det koster os stadig halvdelen.

Venstre vil have ministeren på banen

Venstres kulturordfører, Britt Bager, der er valgt her i Østjylland, fortæller, at hun forsøger at presse på for at få regeringen til at komme med langsigtede planer på området. 

- Det er sådan set også mit ønske, at vi kan give branchen et klart svar hurtigst muligt. Det har vi i Venstre også flere gange efterlyst. Jeg har efterlyst det flere gange ved kulturministeren, og jeg ved, at min formand, Jakob Ellemann-Jensen har efterlyst det hos statsministeren, men vi kan simpelthen ikke få noget klart svar nu desværre, siger Britt Bager (V) til TV2 ØSTJYLLAND.