Skolehunden Falco er en rigtig læsehest

Nyeste medarbejder på Feldballe Friskole er en sort labrador

02:28

På Feldballe Friskole er der kommet et nyt ansigt til i medarbejderstaben.

Det er den toårige sorte labrador Falco, som hjælper børn med særlige behov med skolearbejdet. Falco er nemlig en såkaldt skolehund, og han er den femte af sin slags i Danmark.

Læs også Maja læser højt for hunden Smut - for få kender tilbuddet

- Vi gør det, fordi det virker. Det er et pædagogisk tiltag, som har en stor effekt de steder, man har afprøvet det. Det er endnu et redskab til at skabe faglig og social trivsel for eleverne, siger René Jakobsen, skoleleder på Feldballe Friskole.

Falco kommer til at have to roller på skolen. Han skal først og fremmest være en såkaldt dyreassistent, der skal lære børnene at indgå i sociale sammenhænge. Derudover skal hans tilstedeværelse være med til at løfte elevernes selvværd og mindske stress hos dem.

- Sådan et dyr vækker nogle følelser i os, som giver os lyst til at udvise empati og drage omsorg for hinanden. Erfaringen viser, at det er godt for elever, der har temperament, eller har svært ved at få venner, siger René Jakobsen og tilføjer, at erfaringen fra andre skoler med skolehunde har vist, at tilstedeværelsen af hunden også er med til at skabe ro og øge koncentrationsevnen hos eleverne i de pågældende klasser.

Falcos første arbejdsopgaver på Feldballe Friskole bliver som læsehund, hvor han skal hjælpe eleverne med at koncentrere sig og finde ro til at læse. En af dem, han i den kommende tid skal hjælpe, er Kathrine Frida Schmidt Ladefoged fra 5. klasse.

Læs også Nu skal menneskets bedste ven i børnehave

- Jeg er glad for, at Falco er kommet, og jeg håber, at han kan hjælpe mig med at blive bedre til at læse, siger hun.

I videoen øverst i denne artikel kan du møde Falco og høre mere om hans nye job på Feldballe Friskole.