Riddere, bueskytter og masser af tilskuere til midderaldermarked

Det årlige Kong Menveds Marked i Kalø var særdeles velbesøgt lørdag

01:16

VIDEO: En flok passionerede skuespillere og middelalder-interesserede mødtes lørdag i Kalø.

Tiden skrues for en stund tilbage, når der er middelaldermarked ved Kalø Slotsruin på Djursland. Ofte plejer markedet at være et yndet udflugtsmål for store og små fra nær og fjern. I år var ingen undtagelse.

Det såkaldte Kong Menveds Marked dramatiserer fortællingen om oprørske undersåtter, rebelske bønder og den hårde konge. En af dem, der underholder de mange besøgende, er skjalden Bjørn-Morten fra Aarhus.

Læs også Nyt madmarked slog dørene op: - Folk efterspørger autenticitet

- Jeg bruger hele sommeren hver weekend fra maj til september på det her, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

At det er en flok passionerede skuespillere og middelalder-interesserede, man møder på markedet, kan den arrangerende kommune skrive under på.

- Folk kommer fra hele Europa og rejser fra middelaldermarked til middelaldermarked. Det er folk, der er entusiaster, siger kulturkonsulent hos Syddjurs Kommune, Lise Grankvist Larsen.

Mange børn og barnlige tog imod muligheden at få lov til at skyde med bue og pil.

Hvad har vi gang i?

Men hvad er det, der får voksne mænd til at vie sit liv til en bestemt tidsperiode? Ja, det er Bjørn-Morten da også af og til i tvivl om.

- Nogle gange spørger vi os selv om, hvad vi har gang i, men når så først man kommer ud. Det der med at træde tilbage, lade mobilen ligge derhjemme, have det godt, drikke øl, spise mad direkte fra grillen, det er sommer, fortæller Bjørn-Morten.

Jeg bruger hele sommeren hver weekend fra maj til september på det her.

Bjørn-Morten, skjald

Når det så kombineres med historie og kultur, er han i sit es.

Markedet fortsætter søndag. Udover at besøge skjalden Bjørn-Morten kan man blandt andet bygge en model af Kalø Slot, som det så ud i 1313, ride på hesteryg og skyde med bue og pil.

Kong Menveds Marked arrangeres af Syddjurs Kommunes Kultursekretariat i samarbejde med Mjødladen.