Politiet advarer: - Røgen kan være sundhedsskadelig

Røgen kan være sundhedsskadelig, så luk vinduerne og kontakt lægen, hvis du har indåndet eller bliver generet af røgen fra branden ved Pindstrup, lyder det fra Østjyllands Politi.

Siden tirsdag morgen har det brændt i en stor bunke træspåner hos virksomheden Novopan Træindustri på Fabriksvej i Pindstrup, og ifølge politiet kommer til at brænde længe endnu.

I mellemtiden advarer Østjyllands Politi om, at har man indåndet den og får det skidt, bør man søge læge, for røgen kan være sundhedsskadelig, lyder det i en udsendt meddelelse fra politikredsen.

- Ingen personer er kommet til skade, men røgen kan være sundhedsskadelig, hvis man indånder den. Bliver du generet af røgen, så gå indenfor og luk døre, vinduer og ventilation. Føler du ubehag efter at have været i røgen, så kontakt egen læge eller vagtlægen. Kontakt kun politi og alarmcentral i akutte tilfælde, lyder det fra politiet.

Røg trækker mod området ved kirken

Ifølge politiet er det særligt borgere i området syd for Kirkevej og Skolevej samt nord for Skovbrynet og Fabriksvej, der muligvis kan mærke røgen, men røgretningen kan løbende ændre sig.

- Bred gerne informationen om branden ud til dit netværk i området. Østjyllands Politi følger udviklingen og vil kommunikere om branden, når der er nyt, skriver politiet.

TV2 ØSTJYLLAND kunne onsdag morgen berette om, at omkring 120 brandfolk arbejder med at bekæmpe branden.

- Nu fortsætter vi indsatsen derude. Jeg vil tro, det kommer til at tage nogle dage eller mere at slukke branden, lød det fra beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl, Østjyllands Brandvæsen.