Efter brand med giftig røg: 55 mand arbejder fortsat på efterslukning

Branden i en maskinfabrik i Galten kom tirsdag under kontrol, men brandvæsenet arbejder fortsat på stedet. Beboere i området blev tidligere på dagen opfordret til at søge inden døre og lukke vinduer.

Tirsdag klokken 13.59 opstod en brand i Højbjerg Maskinfabrik i Galten.

Branden udviklede i løbet af dagen kraftig røg, som var sundhedsskadelig ved indånding.

Politiet opfordrede derfor beboere i dele af nærområdet til at lukke for døre og vinduer samt slukke for ventilationen i deres boliger.

Tirsdag aften kl. 20.28 fortæller Rigspolitiet til TV2 ØSTJYLLAND, at branden er under kontrol, og at den ikke længere udvikler sundhedsskadelig røg.

Den varsling, der tidligere blev udsendt, er derfor afblæst.

Brandvæsenet melder, at der ikke er nogen tilskadekommende.

55 mand arbejder på efterslukning

Onsdag morgen har TV2 ØSTJYLLAND talt med beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl, som fortæller, at brandvæsenet fortsat arbejder på indsatsstedet.

- Branden er under kontrol i Galten, og vi har en efterslukningsindsats i gang i. Det er lykkedes at redde godt halvdelen af byggeriet derude. Det har været en meget omfattende indsats derude, siger Kasper Sønderdahl. 

Ifølge beredskabsdirektøren har de fortsat 55 mand indsat derude.

- Det er den mindste indsats, vi har gang i lige nu, siger han med henvisning til, at Østjyllands Brandvæsen samtidig har 120 mand indsat til at slukke en brand ved en spånfabrik i Pindstrup.  

Udsendte beredskabsmeddelelse

I en beredskabsmeddelelse fra Rigspolitiet blev det tirsdag meddelt, at beboere øst for Østergårdsvej i Galten og vest for Frøkjærvej i Skovby skulle gå inden døre.

Hvis man føler ubehag som følge af branden, skal man kontakte søge egen læge eller alternativt lægevagten.

Politiet anmodede om, at alle holdt sig på god afstand af brandstedet.
Politiet anmodede om, at alle holdt sig på god afstand af brandstedet. Foto: Øxenholt Foto