Allé med flotte træer ødelagt: - Det er vandalisme

Frivillige opførte for to år siden en allé efter opfordring fra lokalsamfundet. Nu er den ødelagt, og de ved ikke, om den kan opføres igen.

11 træer på alléen Thorsagervej i Ryomgård er brækket midt over. Foto: Kirting Olesen

- Vi er ganske chokeret over det. Vi har jo ofret mange kræfter og penge på at få den træ-allé op.

Sådan lyder det fra Kirting Olesen, der er formand for Ryomgård Distriksråd, til TV2 ØSTJYLLAND.

Distriktsrådet består af frivillige kræfter, der har til formål at fremme udvikling i Ryomgård og opland. Det gør de blandt andet ved at lave lokale initiativer som alléen mellem Ryomgård og Mesballe på Djursland, som nu er blevet udsat for hærværk.

Vi forstår ikke, hvordan nogle kan være så ondskabsfulde at ødelægge træerne.

Kirting Olesen, formand, Ryomgård Distriktsråd

Den blev opført for to år siden efter opfordring fra borgere i området, men natten mellem fredag og lørdag blev 11 ud af omkring 40 lindetræer knækket midt over og smidt på cykelstien.

- Den har vokset sig pæn og flot i løbet af de to år. Men nu er 11 træer fuldstændig brækket ned. Det er vandalisme. Vi forstår ikke, hvordan nogle kan være så ondskabsfulde at ødelægge træerne, siger Kirting Olesen.

Der var 40 lindetræer på omkring tre meter på  strækningen mellem Ryomgård og Mesballe. Nu er der kun 29 tilbage. Foto: Kirting Olesen

Ikke første gang

Det er anden gang, at alléen bliver udsat for hærværk, og Kirting Olesen vurderer, at det vil koste cirka 10.000 kroner at plante nye træer. 

Det er penge, som de frivillige ikke har.

De brækkede træer må stå som et symbol og en skamplet på, at der er nogle mennesker, der vil noget ondt.

Kirting Olesen, formand, Ryomgård Distriktsråd

- Vi har vi ikke nogen løsning på det i øjeblikket, og de brækkede træer må stå som et symbol og en skamplet på, at der er nogle mennesker, der vil noget ondt, siger Kirting Olesen.

Her ses et af træerne, der ligger ud over cykelstien på Thorsagervej. Foto: Kirting Olesen

Ifølge Knud Møller, der er frivillig, og som har været med til at opføre alléen, handler det om meget mere end væltede træer.

Hele byen har det dårligt

- De betyder meget, fordi det er en opfordring fra befolkningen. Det føles meningsløst, at de nu er knækket, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og tilføjer:

- Jeg har det dårligt med det – hele byen har det dårligt. Der er et godt sammenhold herude i Ryomgård, og vores frygt er selvfølgelig er, at det går ud over byparken næste gang.

Byparken er distriktsrådets seneste projekt.

Læs også Fyringer på vej i Aarhus Lufthavn: Opgiver lønkompensation

De har nu anmeldt sagen til politiet og SSP, og så er de ved at finde ud af, om de skal udlove en dusør til den person, der kan fortælle, hvem der står bag hærværket. De har ikke selv nogen ide om, hvem der kunne finde på det.

- Vi har ikke nogen vidner eller anelser. Vi har nogle enkelte spor, som vi forsøger at følge op. Vi har ikke den rygende revolver endnu. Vi håber selvfølgelig at vi kan finde frem til de skyldige, så vi kan rejse et erstatningskrav.

Læs også Hospitalsledelse hængt ud i nazi-video: - Det er dårlig stil og dårlig smag