Succeskøbmand stopper efter tre gode år

Brian Mossalski Nielsen stopper som købmand i Hylke, efter han på tre år har vendt skuden på den dengang lukningstruede lokale købmandsforretning.

Omkring årsskiftet er det slut med at se købmand Brian Mossalski Nielsen i butikken i Hylke. I 2018 ankom han til dét, der dengang var en lukningstruet Let-Køb-butik, med et klart mål: Omsætningen skal op, og butikken skal blive til en Min Købmand i stedet for.

Det er lykkedes Brian Mossalski Nielsen at indfri ambitionerne i butikken i Hylke, men nu er han altså på vej videre i sit arbejdsliv.

- Jeg starter som selvstændig købmand i Øster Bjerregrav i begyndelsen af det nye år. Det er ikke et fravalg af Hylke, men jeg bor i Randers, og i dag kører jeg en lille time hver vej til arbejde. Butikken i Øster Bjerregrav ligger 15 kilometer fra min bopæl, konstaterer købmanden.

Definitivt mål nået

Han kan se tilbage på tre succesfulde år, som begyndte med en viden om, at det var en butik i vanskeligheder, han overtog ledelsen af i Hylke.

- Det er ingen hemmelighed, at det var en butik, som skulle træde vande hele tiden for ikke at drukne. Det var jeg klar over, da jeg kom hertil. Hvis vi ikke kunne udvikle, så ville vi komme til at afvikle, siger Brian Mossalski Nielsen.

Som nævnt var målet at blive til en Min Købmand. Og det mål blev indfriet i starten af året.

- Vi var proaktive fra dag ét, blandt andet på sociale medier. Vi fik hurtigt en følgeskare, som var fem gange så stor, som den var til at begynde med, fortæller han.

Brian Mossalski Nielsen har også brugt adskillige timer på at blive lokal købmand uden at bo lokalt, som han udtrykker det.

- Jeg har brugt mellem 60 og 80 timer om ugen på det. Det har krævet, at man blander sig i det lokale liv og gider det. Ellers er det svært at få succes, forklarer han.

Det har også betydet ture til Hylke "uden for købmandens åbningstid", men det må man altså ifølge Brian Mossalski Nielsen tage med, hvis man vil have succes som lokal købmand uden at bo lokalt.

- Så gerne, han blev lidt længere

I Hylke Købmandsbestyrelse er man kede af, at den succesfulde købmand nu rykker de arbejdsmæssige teltpæle op og rykker længere mod nord.

- Vi er sindssygt glade for alt det arbejde, Brian har lavet her. Vi så gerne, at han blev lidt længere, men vi har stor forståelse for hans beslutning, fortæller Rebecca Christensen fra bestyrelsen.

Hun lægger vægt på, at det er en helt anden butik, som bestyrelsen nu skal finde en ny købmand til, end det var, da Brian Mossalski Nielsen kom til.

- Det er en god forretning, han giver videre. Vi håber, at en anden vil arbejde videre med de ting, han har sat i værk. Det er en butik, som bliver brugt rigtig meget og mange handler der. Vi satser på, at opbakningen også vil være der, selvom Brian ikke længere er, siger hun.

Det er stadig så nyt, at bestyrelsen ikke er nået så langt endnu med de fremtidige planer, men der skal naturligvis findes en ny købmand til tjansen.

- Det er vigtigt, at man gider komme på fornavn med kunderne. Man bliver jo en del af byen, så det er et arbejde, som passer godt til en, som også har lyst til at give noget af sig selv, siger Rebecca Christensen.

quote - Det bliver et mareridt at sige farvel til kunderne. Mange af dem er blevet til venner, så det er en svær og tung beslutning.

Brian Mossalski Nielsen, købmand

Svær beslutning

Brian Mossalski Nielsen peger også på kunderne som dét, der bliver sværest ved at skifte arbejdsplads.

- Det bliver et mareridt at sige farvel til kunderne. Mange af dem er blevet til venner, så det er en svær og tung beslutning. Omvendt kan man også vende den om og være glad for den tid, man har haft sammen, siger han.

Den præcise dato for skiftet er ikke helt på plads endnu, men det bliver i begyndelse af det nye år. Og så går turen altså til Øster Bjerregrav.

- Det er også en Min Købmand, som er åbnet i februar. Det er en butik, som er moderniseret. Jeg forventer, at jeg hæver omsætningen med mindst 25 procent i forhold til, hvad der bliver realiseret i år. Jeg forventer et omsætningsboost, siger Brian Mossalski Nielsen.

Om den succesfulde købmand også kan indfri de nye ambitioner i nye omgivelser må tiden vise.

VIDEO: Mød Brian Mossalski Nielsen i dette tv-indslag fra november 2020.