Borgere kæmper for fredning
Indbyggere i Tulstrup ved Ry kæmper for at beholde fredningen ved Knudsø. Det gør de, efter at en modernisering af området blev bragt op på en byudviklingskonference.
Indbyggere i Tulstrup ved Ry har flittigt uddelt flyers i områdets postkasser med budskabet om et tydeligt nej til at ophæve fredningen ved Knudsø.
Der sker i kølvandet på en byudviklingskonference vedrørende Ry. Her blev en modernisering af fredningen bragt op, og det vækker lokal modstand:
- Vi frygter jo, man får held til at få åbnet en ny fredningssag. Og man derved åbner ladeporten på vid gab i forhold til, at alle mulige interesser bliver bragt i spil her.
- Det skal vi undgå for enhver pris, siger indbygger i Tulstrup Mads Bjerre Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.
Forening vil ikke være styg ulv
Det var foreningen Fælles om Ry og den lokale rotary-klub som stod bag konferencen, hvor idéen kom frem.
Idéen kom fra et oplæg til at tænke ud af boksen, fortæller formand for Fælles om Ry Per Bille til TV2 ØSTJYLLAND.
- Det er ikke et gennemarbejdet projekt, men nogle streger på et stykke papir for at vende tingene på hovedet, siger han.
Udefra kan det virke lidt underligt, hvis ikke det er realiserbart?
- Ja. Men sådan tror jeg, det er, når et arkitektfirma skal komme med et indspark, siger Per Bille, som forsikrer, at der ingen skumle planer er bag.
- Jeg synes, det er rigtig godt, at nogen tager ansvar for et område og involverer sig i debatten. Men jeg er ked af, at Fælles om Ry bliver udråbt som den store stygge ulv i den sammenhæng her, siger Per Bille.
Indbygger: Det er ikke en løs idé
Som det er nu, er der ifølge Per Bille ingen i Fælles om Ry, som har konkrete planer eller intentioner om at arbejde videre med at ophæve fredningen.
Det tager Mads Bjerre Nielsen fra Tulstrup ikke for gode varer og henviser til, at der står professionelle projektudviklere bag forslaget, som tidligere har stået for en række andre udviklingsprojekter.
Så du tror ikke på, når de siger, at det her bare er nogle løse idéer?
- Absolut ikke. Der er store interesser i det her, siger Mads Bjerre Nielsen.