Beredskabsfolk kæmper for at redde sommerhuse ved Alken

Vandstanden er steget ved Alken Enge

Foto: Google Maps

1 af 3

Netop nu kæmper 20 mænd og kvinder fra Beredskabsstyrelsen med at holde vandestanden nede ved Alken Enge tæt på Mossø ved Skanderborg, så vandmasserne ikke når hen til et sommerhusområde.

Det er den store mængde nedbør, der især ramte den sydligere del af landet, som mandag morgen skaber problemer ved Alken.

- Vi fik et varsel fra beredskabet i Skanderborg, der har fulgt vandstanden i Alken Enge. Her til morgen kunne man konstatere, at vandstanden var steget med 30 centimeter, og derfor blev vi tilkaldt til at komme med pumper og dæmninger, siger Evan Bek Jensen fra Beredskabsstyrelsen til tv2oj.dk.

14 får er druknet i vandmasserne

Det er ikke lang tid siden, at vandmasser gjorde livet surt for sommerhusejerne i området ved Alken Enge. Tilbage i september stod flere sommerhuse under vand efter et stort regnskyl havde fået vandstanden i Alken Enge til at stige.

42.000 liter i minuttet

Vandmasserne er mandag morgen endnu ikke nået helt op til sommerhusene, fortæller Evan Bek Jensen.

- Ikke endnu, og det gør det forhåbentlig heller ikke. Vi er på forkant. Vi har sat de første pumper til, og vi pumper cirka 42.000 liter vand væk i minuttet, siger han.

Han fortæller, at det cirka er otte sommerhuse, der er i fare for vandmasserne.

Oversvømmelse: Som at have en husbåd

Tilbage i september arbejdede beredskabsfolkene på stedet i fire dage, og Evan Bek Jensen forventer, at det i denne omgang også kommer til at tage flere dage.

- Det kommer til at tage et stykke tid, det er der ingen tvivl om. Måske skal vi være her i 2-3 dage, siger han og forklarer, at det er på den østlige side af Alkevej, at beredskabsfolkene lige nu forsøger at holde vandstanden nede.

Beredskabsstyrelsen er på landsplan indsat med 85 mand for at pumpe vand væk - heraf er de cirka 20 ved Alken Enge.