Voldsom brand ved møbelfabrik: Sådan er den formentlig startet

Politiet er nu klar med et godt bud på, hvorfor en produktionshal ved en møbelfabrik i Kjellerup tirsdag eftermiddag brød i brand

Billedet er fra i går, tirsdag, hvor der udbrød brand i en stor produktionshal ved møbelfabrikken Steens Furniture i Kjellerup, tæt ved Silkeborg. Foto: Local Eyes

Tirsdag kort efter kl. 15 udbrød der brand i en af de store produktionshaller ved møbelfabrikken Steens Furniture i Kjellerup. 

Branden har været slukket siden klokken tre i nat, men der er stadig folk på stedet, som arbejder på at tømme hallen for træsmuld, fordi der opstår ildreder.

Læs også Kendt møbelfabrik i flammer: Ild i store mængder savsmuld

Og politiet har også sammen med Dansk Brandteknisk Institut undersøgt brandtomten for at finde frem til en årsag til branden.

- Vi kan afvise, at branden er startet i et fyrrum, som man først troede. I samarbejde med brandteknikerne er vi nået frem til, at branden formentlig er opstået i nogle kanaler langs med loftet, siger politiassistent hos Midt- og Vestjyllands Politi, Michael Svendsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Forsikringsselskabet var tilfreds med den forklaring, og derfor undersøgte man ikke det ikke nærmere.

Michael Svendsen slår dog fast, at der intet mistænkeligt er forbundet med branden, og at den ikke er påsat.  

Pisse ærgerligt

Den beskadigede hal huser Steens Biobrændsel, som producerer træpiller fra overskudstræet, der ikke kan bruges til møblerne.

Virksomhedens direktør, Arne Jeppesen, var selv til stede ved bygningen kort efter, at den var brudt i brand. Hans reaktion er klar.

Det er pisse ærgerligt. Det er træls det hele, men vi kunne ingenting gøre, fordi det hele gik så stærkt.

Arne Jeppesen, direktør, Steens Biobrændsel

- Det er pisse ærgerligt. Det er træls det hele, men vi kunne ingenting gøre, fordi det hele gik så stærkt, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er i hvert fald ikke noget, vi får op at køre i morgen. Men hvordan det ser ud, er svært at vurdere. Taget er faldet ned, og det hele står under vand. Vores presser til træpillerne står intakte, så det, der er værst, er hele bygningen, siger Arne Jeppesen.

Han understreger dog, at de stadig kan servicere deres kunder fra en træpillefabrik i Vildbjerg. 

01:58

Her kan du se video fra branden i går, tirsdag, der er optaget af Local Eyes.

Luk video

Ildreder og efterforskning

Selvom branden har været slukket siden klokken tre i nat, så er flere af folkene fortsat ude på stedet onsdag eftermiddag for at få bugt med ildreder.

Der er stadig bitte små brande, der blusser op, så derfor bliver vi nødt til at tømme hallen for træsmuld.

Allan Riisberg, indsatsleder, Midtjysk Brand og Redning

- Der er stadig bitte små brande, der blusser op, så derfor bliver vi nødt til at tømme hallen for træsmuld. Så vi har rekvireret køretøjer som en gravko, lastbiler og containere, som skal transportere det væk, og så slukker vi selvfølgelig ildrederne efterhånden, siger Allan Riisberg, der er indsatsleder hos Midtjysk Brand og Redning, til TV2 ØSTJYLLAND.

Steens Furniture ligger her ved Kjellerup. Foto: Google Maps

Tirsdag frygtede beredskabet for, at branden ville sprede sig til en kontorbygning. Men de fik branden under kontrol. 

Ingen personer er kommet til skade under branden.

Læs også Sidste dag på brandstationen: - Det er sørgeligt