Kendt møbelfabrik i flammer: Ild i store mængder savsmuld

Tirsdag eftermiddag udbrød der brand i en produktionshal tilhørende Steens Furniture i Kjellerup

01:58

Tirsdag kort efter kl. 15 brød en af de store produktionshaller ved møbelfabrikken Steens Furniture i Kjellerup i brand. Midtjysk Brand og Redning blev mødt af store flammer, og her næsten tre timer senere oser det stadig fra bygningen.

- Det er et kæmpe areal med savsmuld, der er gået ild i. Taget har fået store skader, og på et tidspunkt frygtede vi for, at branden ville sprede sig til en kontorbygning, siger indsatsleder hos Midtjysk Brand og Redning, Allan Riisberg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi formoder, at branden er startet i et fyrrum, men hvorfor det er sket, ved vi ikke. Nu har vi styr på branden, men har nok et par timers arbejde herunder endnu.

Allan Riisberg, Midtjysk Brand og Redning

Det lykkedes dog brandfolkene, der er kommet til stedet fra både Kjellerup og Silkeborg, at få flammerne til ikke at brede sig.

- Vi formoder, at branden er startet i et fyrrum, men hvorfor det er sket, ved vi ikke. Nu har vi styr på branden, men har nok et par timers arbejde herunder endnu, siger Allan Riisberg.

Den beskadigede hal huser Steens Biobrændsel, som producerer træpiller fra overskudstræet, der ikke kan bruges til møblerne. Direktøren for virksomheden er Arne Jeppesen, og han er selv til stede ved den brændende hal.

Læs også Sidste dag på brandstationen: - Det er sørgeligt

- Det er da trist at se på. Der er ikke meget tilbage. Vi skulle have kørt igen tirsdag efter påske, men det er jeg ikke sikker på, vi kommer til, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi kan dog ikke få lov til at nærme os bygningen endnu, så vi ved ikke ret meget på nuværende tidspunkt, fortsætter direktøren.

Steens Furniture og altså også Steens Biobrændsel holder til på adressen Industriparken 21 ved omfartsvejen i Kjellerup.

Ingen personer er kommet noget til under branden. 

Du kan se video fra branden optaget af Local Eyes øverst på siden.

Steens Furniture ligger her ved Kjellerup.  Foto: Google Maps