Stort politisk flertal: Kommune indfører to timers gratis parkering

Fra 1. februar er de første to timers parkering i Silkeborg Midtby gratis. Det har et solidt flertal i byrådet besluttet.

Lokalpolitikerne i Silkeborg Kommune har her til aften besluttet at indføre to timers gratis parkering på de kommunale betalingspladser i Silkeborg Midtby. Kun Enhedslisten og Alternativet stemte imod.

På aftenens byrådsmøde, hvor den gratis parkering var til debat og afstemning, ønskede alle partier at give deres mening til kende, og her var der altså klart flest, som bakkede op om idéen.

- Byens handlende har det ligesom i eksempelvis Kjellerup hårdt, så jeg synes, at det her er positivt. Borgere har også gennem læserbreve og til os ytret ønske om gratis parkering, sagde Lars Faarup fra Socialdemokraterne.

Efterfølgende fik han opbakning fra blandt andre Kuno Danielsen (DF), Hans Okholm (SF) og partifællen Søren Kristensen.

Tilhængerne brugte især argumentet, at gratis parkering vil gavne handelslivet og gøre det mere attraktivt at gøre sine indkøb i Silkeborg frem for Herning, Aarhus eller andre større byer. 

VIDEO: I november valgte man i Horsens at indføre to timers gratis parkering som et forsøg, ligesom man nu har gjort i Silkeborg. Det skulle gavne de handlende.

800 gratis p-pladser

Helt konkret er det 800 p-pladser i midtbyen, som kommunen driver i dag, der fra 1. februar bliver gratis at parkere på i de første timer.

Derudover bliver det nederste dæk i p-kælderen under Torvet gjort muligt for brugere af p-kort at benytte sig af efter aftale med Enggaard A/S.

quote Mange siger, at det betyder meget for bilister med gratis parkering. Det tror jeg ikke på.

Lene Fruelund (EL)

Begge dele var de to byrådsmedlemmer fra Enhedslisten og Alternativets mand imod.

- Der er en udbredt myte om, at det kun er bilisterne, der bruger penge i byen, ligesom at mange også siger, at det betyder meget for bilister med gratis parkering. Det tror jeg ikke på, sagde Lene Fruelund (EL) på byrådsmødet.

Også i Randers Kommune har politikerne drøftet gratis parkering i midtbyen. Dansk Folkepartis Frank Nørgaard er en af fortalerne, men det er endnu ikke blevet vedtaget. 
Også i Randers Kommune har politikerne drøftet gratis parkering i midtbyen. Dansk Folkepartis Frank Nørgaard er en af fortalerne, men det er endnu ikke blevet vedtaget. 

Færre penge i kassen 

Hun var også kritisk over for den manglende indtægt, som kommunen og staten får, når der ikke kommer penge ind fra afgifterne.

- Der kommer færre penge i fællesskabets kasse til at afbøde bilisternes brug af vejene, lød det fra hende.

Lene Fruelund endte dog altså med at tale for døve ører, for forslaget blev vedtaget. De Konservatives Morten Skydsgaard ønskede dog lige at minde politikerne om noget, inden han stemte for.

- Nu har vi brugt penge på bilisterne, så skal vi tænke på den offentlige transport i fremtiden, sagde han.

Det er altså fra 1. februar, at de 800 kommunale p-pladser er gratis i de første to timer. Man skal stadig huske at registrere sig.

VIDEO: Aarhus Kommune har udstyret deres p-vagter med kameraer, der skal fange chikane på video. Her kan du se en af de voldsomme konfrontationer, som vagterne bliver mødt af.