Silkeborg IF tabte i Parken

Endnu et nederlag til samlingen

Silkeborg-angriberen Nicolaj Ritter fandt aldrig vej til netmaskerne i Parken. Østjyderne tabte 0-1.

Superligaklubben Silkeborg IFs situation i bunden af tabellen blev endnu mere håbløs efter lørdagens udekamp mod FC København. Opgøret i Parken endte med et østjysk nederlag på 0-1.

Silkeborg var bedst i kampens første tredjedel, men FC København var stærkest i de to sidste tredjedele og vandt fortjent.

Skæbnen var lidt hård ved Silkeborg i første halvleg. Bundholdet præsterede i den første halve time noget af sæsonens bedste spil og dominerede overraskende.

Udeholdet var tæt på at chokstarte efter fire minutter, da frontløberen Nicolaj Agger havde et godt gennembrud, som endte med, at han var helt fri foran FC Københavns mål. Men FCK-keeper Stephan Andersen parerede afslutningen.

Silkeborg-træner Jesper Sørensen lod til at have opfordret sine spillere til at afslutte, for det gjorde jyderne selv fra lang afstand. I flere situationer fik Silkeborg også spillet sig godt igennem, men omkring den halve time overtog hjemmeholdet initiativet.

Se: Undskylder for voldsom tackling

Snart kunne det også aflæses på måltavlen. Backen Tom Høgli lagde et godt indlæg fra højre side, og Nicolai Jørgensen timede sit spring og hovedstød perfekt, så bolden sejlede ind i det fjerneste hjørne til 1-0 efter 36 minutter.

Efter pausen dominerede FC København totalt og skabte flere gode muligheder for at øge føringen.

Tættest på var svenske Alexander Kacaniklic, da hans frisparksforsøg prellede af på stolpen med godt 10 minutter tilbage.

Mod slutningen angreb Silkeborg sporadisk i forsøget på at udligne, men det lykkedes ikke at skabe en eneste farlig situation.

Silkeborg må notere sig fortsat at være uden sejr og har kun hentet fire point i 15 kampe.