Silkeborg dropper diesel: Nu skal bybusserne køre på biogas

Silkeborg Kommune vil være fremme i skoene, når det gælder miljørigtige løsninger

Foto: Midttrafik

Til sommer næste år vil bybusserne i Silkeborg have nyt brændstof i tanken. I stedet for diesel bliver det biogas, der skal få passagererne rundt i byen.

Det besluttede Vej- og Trafikudvalget i Silkeborg Kommune på et møde tirsdag.

Silkeborg bliver dermed blandt de første kommuner i Danmark, hvor busserne kører på biogas.

- Først gjorde vi noget ved lyset og skiftede til LED-pærer. Nu gør vi også det her. Jeg ser det som startskuddet for Silkeborg hen mod at bruge mere biogas, siger formand for Vej- og Trafikudvalget Franch Borch-Olsen til tv2oj.dk.

Han håber også, at kommunens biler og entreprenørmaskiner med tiden kan overgå til biogas.

Gevinst i det lange løb

Omlægningen til biogas betyder, at de nuværende busser skal omformateres, og planen er, at et helt nyt biogasanlæg skal bygges.

Det er ifølge udvalgsformand Franck Borch-Olsen nogle store investeringer til at starte med, men han håber, at det med tiden kan tjene sig ind på flere måder:

- På længere sigt tror jeg, vi vil kunne spare måske et par millioner kroner på det, men det handler først og fremmest om at spare på CO2-udslippet og gøre noget godt for miljøet, siger han til tv2oj.dk.

Silkeborg Kommune har orienteret trafikselskabet Midttrafik om beslutningen om at overgå til biogas.

Der er nu en udbudsrunde i gang frem til den 22. december, hvor det bliver afgjort, hvem der skal stå for driften af bybusserne.