Politikere: Stem nu lokalt

Folketingskandidater på tværs af partifarver går sammen om fælles valgfremstød

01:47

1 af 2

Det er ikke ligemeget, hvor silkeborgenserne sætter deres kryds til folketingsvalget den 18. juni.

Sådan lyder det fra de to lokale folketingskandidater Mads Rørvig fra Venstre og Thomas Jensen fra Socialdemokraterne.

De to politikere vil i denne valgkamp slå et slag for, at folk stemmer personligt - og gerne på folk, der har deres rødder i Silkeborg-området.

Denne mission kom blandt andet til udtryk i går på valgkampens første dag. Udover, at de begge var gået på gaden i Silkeborg for at uddele deres valgmateriale, så forsøgte de også at sprede budskabet om at stemme lokalt:

- Det betyder vanvittigt meget på Christiansborg, hvor folk kommer fra. Der er nogle spørgsmål, der ikke drejer sig om partipolitik, men alene hvor man man kommer fra, siger Mads Rørvig til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det øgede fokus på at stemme lokalt, sker som en reaktion på silkeborgensernes tidligere stemmemønstre. Ifølge Thomas Jensen (S) var der engang så få lokale kandidater i Folketinget, at de kunne tælles på en enkelt finger.

Derfor forsøgte Thomas Jensen også allerede ved de foregående valg at promovere budskabet 'Stem Silkeborg - stem personligt. Det lokale kendskab nytter nemlig også i landspolitik, fortæller han:

- I den her valgperiode er jeg glad for at vi har fået nogle flere SKAT-arbejdspladser til byen, vi har fået Socialcenter Midt med 70 arbejdspladser, og på den måde er det gået den rigtige vej for Silkeborg.

Du kan høre interviews med de to Silkeborg-kandidater fra Socialdemokraterne og Venstre i videoen øverst i artiklen.

Under hele valget kan du læse seneste nyt om valget på TV 2 | ØSTJYLLANDS valgside. Den finder du her.