Isenkræmmer er træt af rod på Torvet

Se, hvad borgmester Steen Vindum (V) mener om hans bekymringer

02:16

1 af 2

I Silkeborg er en af byens travleste pladser, Torvet, under stor forvandling de næste par år.

Den 31. august gik arbejdet med at bygge en parkeringskælder under de mange brosten i gang. Et arbejde, som ikke går ubemærket hen blandt butikkerne.

Kaare Bang er indehaver af Silkeborg Isenkram der ligger lige ved Torvet midt i byen.

Normalt er det en placering, han er rigtig glad for. Bare ikke lige for tiden, hvor gravemaskiner og sandbunker præger indgangen til hans butik:

- Jeg er bange for, at det vil jage folk væk, siger Kaare Bang, som har set, hvordan flere potentielle kunder vælger at gå udenom Torvet.

Byggeriet uden for hans vinduer har haft en negativ effekt på hans omsætning, og den udvikling frygter han vil fortsætte.

Hurtig proces

Kaare Bang luftede derfor sin utilfredshed med byggeriet på Torvet i TV 2 | ØSTJYLLANDs direkte tv-debat fra Jysk Musikteater i Silkeborg tirsdag aften.

- Det er mildest talt noget rod. Man føler ikke, man bliver hørt, sagde han.

Her fik han svar fra borgmester Steen Vindum (V), som godt forstod frustrationerne, men samtidig understregede, at der er tale om en fase.

- Jeg håber egentlig bare, at vi kan få gennemført det her så hurtigt som overhovedet muligt - også til gavn for butikkerne, som selvfølgelig vil have gene af det her.

Parkeringskælderen under Torvet skal være færdig i 2017 og kommer til at have plads til 223 biler. Det er entreprenørselskabet A. Enggaard, som står for byggeriet.

For nyligt besluttede et flertal i byrådet i Silkeborg Kommune at indføre to timers gratis parkering på alle kommunale parkeringspladser frem til sommeren 2017 som en slags plaster på såret.

Du kan høre isenkræmmerens bekymringer og borgmesterens svar på samme i videoen øverst i artiklen.

Videoen er et udsnit fra TV 2 | ØSTJYLLANDs midtvejsvalgs-debat i Silkeborg Kommune, der er blevet sendt mandag den 16. november. I debatten diskuterer politikere og publikum kommunens udfordringer.

Parkeringskælder vækker endnu engang vrede