Højskolernes dag holdes i hævd på mennesketom højskole

01:51

Forstander på Silkeborg Højskole gjorde sit for at gøre Højskolernes Dag anno 2020 hyggelig og levende.

Den første lørdag i maj er international arbejd-nøgen-i-haven-dag (det vidste du formentlig ikke).

Den første lørdag i maj er også Højskolernes Dag, hvor landets 70 højskoler normalt holder åbent hus, og dagen kan godt holdes i hævd, selvom samtlige højskoler er lukkede og eleverne er sendt hjem.

Læs også Virus tvinger læger til videokonsultationer - kan være kommet for at blive

Forstander på Silkeborg Højskole, Jacob Zakarias Eyermann, gav således nysgerrige, måske kommende elever, svar på alle deres spørgsmål. Det foregik bare på en lidt anden måde end normalt. 

Eyermann gav således en digital rundvisning, hvor han med en bærbar viste højskolen frem for de 30 unge mennesker, der havde tilmeldt sig. 

Gav måske bonus

Det er dog ikke kun kommende elever, Jacob Zakarias Eyermann går op i.

- Jeg håber på, at eleverne på nuværende hold kan komme tilbage igen. Men det kommer an på, hvad sundhedsmyndighederne siger. Det kommer an på, hvilke kræv der er til at drive højskole, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Fortroligt notat: Her er det mest risikabelt at åbne Danmark

Det kan være, Silkeborg Højskole har scoret en kommende elev med den digitale rundvisning. David Damgaard fra Lemvig fulgte således nøje med i rundvisningen.

- Det virker meget fedt. Jeg håber virkelig, jeg kan komme derhen. Jeg bor alene i Lemvig og kender ikke så mange heromkring, så det sociale samvær på en højskole virker fedt, også fordi jeg har gået på efterskole, siger han. 

Højskolernes Dag er ikke den eneste mulighed for at besøge en højskole. Normalt kan man altid komme på rundvisning på en højskole, hvis man blot ringer til skolens kontor og beder om en rundvisning. 

Læs også Stor retssag ender uafgjort – idrætsforening kan nu se fremad