FCK lader fans blive hjemme

De kommer dog med til Silkeborg næste gang

FC København ønsker ikke længere fans til deres udekampe, for det kan blive dyrt, hvis klubben som konsekvens af eventuel ballade bliver frataget point og dermed mister millioner.

Det fortæller klubbens direktør, Anders Hørsholt, i et interview med Ekstra Bladet.

- Vi vil allerhelst have, at der ikke er nogen på tribunerne, når vi spiller på udebane. Det giver os den største sikkerhed for at kunne fokusere på det, hvor vi har en indflydelse på resultaterne, på banen.

- Vi siger fra som klub, og derfor vil vi lukke muligheden for, at vores fans har et afsnit på stadion, siger Anders Hørsholt til avisen.

I forårssæsonens første spillerunde var FCK-fans tæt på at få afbrudt kampen mod AaB på Energi Nord Arena med alvorlige konsekvenser til følge, da de tændte romerlys trods dommerens advarsel.

Kampen blev dog kun afbrudt midlertidigt af dommer Michael Johansen, som sendte spillerne i omklædningsrummet. Heldigvis for FCK-direktøren valgte dommeren at sætte kampen i gang igen.

FCK tager kraftig afstand fra bøllerne.

- Vi vil ikke stille en platform til rådighed, hvor de kan stå i deres sorte tøj med masker for ansigtet og udøve deres hærværk og brænde deres romerlys af.

- Den platform vil vi fjerne, og så vil interessen for at deltage i udebanekampene blive mindre, siger Hørsholt.

FCK-direktøren vil ikke sætte tid og sted på, hvornår klubben vil forhindre et udebaneafsnit, men det bliver næppe mod Silkeborg i næste udekamp.

Derimod kan det blive mod AGF og Brøndby, fortæller han.

FC København har budgetteret med at tjene 150 millioner på Champions League i næste sæson, men det kræver, at klubben slutter på førstepladsen eller klarer en kvalifikation via Superligaens andenplads.