Gratis færgebilletter i juli: - Det kommer som sendt fra himlen

Samsø Rederi klapper i hænderne over regeringens forslag om at gøre færgebilletten gratis i juli for gående og cyklister. Molslinjen afventer flere detaljer.

Regeringen foreslår i de igangværende forhandlinger om en sommerpakke, at cyklister og gående skal have mulighed for at komme gratis med færger i Danmark i juli.

Det forslag vækker stor begejstring hos Samsø Rederi.

- Det er jo genialt, fordi alle danske færgeruter har rigtig mange køretøjer – biler og campingvogne – men der, hvor vi alle har ledige pladser, er i forhold til cykler og passagerer, siger Carsten Kruse, der er færgedirektør hos Samsø Rederi, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det betyder rigtig meget.

Carsten Kruse, færgedirektør, Samsø Rederi

Regeringens sommerpakke skal sætte gang i det danske erhvervsliv, som er hårdt ramt af coronakrisen. Ifølge færgedirektøren i Samsø Rederi vil de gratis færgebilletter gøre en stor forskel - ikke kun for rederiet men for hele Samsø og øens forretningsdrivende. 

Ifølge færgedirektøren er Samsø er helt perfekt til at cykle rundt på. Har man ikke en cykel, kan man leje en med eller uden el i havnen i Sælvig. Man kan også leje en bil eller et el-løbehjul.
Ifølge færgedirektøren er Samsø er helt perfekt til at cykle rundt på. Har man ikke en cykel, kan man leje en med eller uden el i havnen i Sælvig. Man kan også leje en bil eller et el-løbehjul.

Mangler festivalen

- Normalt har vi Samsø Festivalen i uge 29, og den er aflyst. Det her vil være et fantastisk godt alternativ. Det kommer som sendt fra himlen, siger Carsten Kruse.

Han tilføjer, at de tidligere har lavet en undersøgelse, der viser, at 35 procent af deres passagerer i juli måned kommer på grund af festivalen.

VIDEO fra Samsø Festival 2019: Med 30 år på bagen, er Samsø Festival et af de steder i Østjylland, der for alvor sparker gang i sommerstemningen. Og bag musik og fadøl står både frivillige og lokale, der knokler for at gøre festivaldagene ubeskrivelige for de mange turister, der valfarter til øen.

- Hele humlen er, hvor mange der kommer alligevel, selvom der ikke er festival, siger han.

Indtil videre er en tredjedel af bilpladserne i juli fyldt op, imens kun en fjerdedel af pladserne til cyklister og gående er fyldt op.

Sidste år sejlede 83.600 passagerer med samsøfærgen i juli.

Skal gavne hele Danmark

En del af regeringens sommerpakke er allerede blevet præsenteret, for eksempel får personer på overførselsindkomster et engangsbeløb på 1000 kroner. Derudover kan man få tre ud af fem uger af ens indefrosne feriepenge udbetalt inden oktober. 

Forslaget om at gøre færgebilletterne gratis i juli for gående og cyklister, er et af de seneste forslag i den pakke, der skal hjælpe dansk erhvervsliv.

Transportminister Benny Engelbrecht forhandler lige nu om at gøre det gratis at tage færgen i juli, hvis man er på gåben eller cykel.
Transportminister Benny Engelbrecht forhandler lige nu om at gøre det gratis at tage færgen i juli, hvis man er på gåben eller cykel. Foto: David Leth Williams - Ritzau Scanpix

Om forslaget skriver transportminister Benny Engelsbrecht (S) på Facebook:

- Det skal komme hele landet til gavn - og et af de mange forslag vi forhandler om er at gøre det gratis for gående og cyklister at tage med færgen. Det handler både om de små færger der sejler til de mindste øer, men også de større der går mellem to danske havne, skriver ministeren.

Frygter ikke corona

Hos Molslinjen synes man også godt om forslaget, men man afventer flere detaljer.

- Det er jo et forslag, som det kan være svært at have noget imod. Men vi har ikke set noget praktik på det endnu, siger kommunikationschef, Jesper Maack, til TV2 ØSTJYLLAND.

Molslinjen er spændt på, hvor effekt forslaget vil have.
Molslinjen er spændt på, hvor effekt forslaget vil have. Foto: Molslinjen

Han forventer ligesom færgedirektøren hos Samsø Rederi, at det vil skabe en stigende interesse for deres færger. De oplever dog i forvejen, at mange gående og cyklende turister bruger deres færger i sommerperioden.

- Det spændende ved det her er, hvor stor effekt det vil have. Juli er lige om lidt, siger Jesper Maack.

Han er dog ikke nervøs for, at de ikke kan have plads til passagererne eller at de ikke kan leve op til coronaretningslinjerne.

- Vi sejler med nedsat kapacitet. Vi har kunnet håndtere coronakrisen, så det er vi forholdsvis fortrøstningsfulde med, siger han.

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Spærring af Silkeborgvej

Skud muligvis affyret i vejkryds: Politi massivt til stede

Lige nu
AstraZeneca Vaccine

liveblog Pårørende til AstraZeneca-dødsfald kræver erstatning af Danmark

kollegievænget

Mand ville "pløkke" hel familie ned - Nu er han fængslet

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 10.04.58

Her er Østjyllands dyreste hus

20210414-141001-L-1920x1920we

AstraZeneca-vaccinen skrottes i Danmark

Dagens mest læste