Udsigt til ny rekordhøst af græskar på Samsø

Græskarsæsonen er skudt i gang på Samsø. Alt tyder på, at høsten når samme niveau som rekordsæsonen i fjor.

Kattegatøens græskaravlere forventer i den kommende tid at sende mindst 100.000 græskar af sted over Kattegat for at imødekomme efterspørgslen af de store orange frugter.

Alt tyder nemlig på en rekordhøst på Samsø.

- Vi satser på at sende mindst 100.000 græskar i handlen, og dermed kommer høsten op på samme niveau som sidste år. En lun maj måned og en sommer med perfekt fordeling af sol og regn har givet græskarplanterne optimale betingelser i år, så vi er mere end klar til at forsyne forbrugerne med græskar til Halloween-hyggen, siger græskaravler Morten Holm i en pressemeddelelse.

Det er ikke nogen tilfældighed, at græskarrene trives på Samsø. Sammenlignet med resten af landet kan øen byde på et lunere forår og mere sol. Samtidig spiller det ind, at nattefrosten på Samsø normalt først kommer snigende i november.

- Vi skal være færdige med høsten, inden nattefrosten sætter ind. Vi er heldigvis i den situation, at det lille frø, vi sætter i jorden i maj, vokser sig stort på få måneder, så vi allerede i september kan høste de første kilotunge græskar. Og i år falder høsten særdeles tidligt, fordi vejret har været helt perfekt, forklarer Morten Holm.