Nordjysk nedlukning: Annbritts nordjyske forældre kan ikke passe hende efter operation

Når kræftoperationen er overstået, var det meningen, at Annbritts forældre skulle passe hende

Det hele var planlagt. På tirsdag skulle 38-årige Annbritt Jørgensens forældre fra Brønderslev køre hende fra bopælen i Skæring til operation på Aarhus Universitetshospital i Skejby. 

Når kræftknuden var fjernet og narkosen aftaget var det meningen, at forældrene skulle køre hende tilbage til Skæring og blive hos hende det første døgn. 

- Lægerne siger, at man ikke må være alene det første døgn efter operationen, så jeg havde en aftale med mine forældre om, at de ville være der, fortæller Annbritt Jørgensen.

Nu er de planer kasseret. For torsdag aften meddelte regeringen, at de på det kraftigste anbefaler alle beboere i syv nordjyske kommuner ikke at forlade deres kommuner den kommende måned. Det skete i et forsøg på at undgå, at den nye minkmutation af coronavirus, som kan underminere den kommende vaccine, breder sig fra Nordjylland. 

- Det er mega øv og mega træls, siger Annbritt Jørgensen. 

- Jeg ville jo gerne, at de var der, for efter fuld narkose hvor man vågner og har ondt over det hele er det rart, at der er nogen til at tage sig af mig. 

Annbritt Jørgensen bliver opereret og udskrevet på Aarhus Universitetshospital samme dag.
Annbritt Jørgensen bliver opereret og udskrevet på Aarhus Universitetshospital samme dag. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Rigtig beslutning

Annbritt Jørgensen er dog samtidig komplet forstående over for regeringens beslutning. 

- Det er nødvendigt med restriktionerne. Det kan jeg godt se. Hvis vi ikke skal ind i en humanitær katastrofe, så skal vi gøre, hvad vi kan for at stoppe det her og det skal gå stærkt, siger hun. 

Derfor har Annbritt Jørgensen også sagt til sine forældre, at hun synes, de skal blive i Brønderslev i næste uge, selvom de mener, det godt kan forsvares at de kommer ned til operationen. 

- Jeg er også politisk aktiv og stiller op til byrådet for SF næste gang, så det betyder, at jeg jo også politisk er enig med regeringens beslutning om at lukke de nordjyske kommuner. 

Søger alternativer

Allerede nu er Annbritt Jørgensen derfor ved at undersøge alternativerne. Hun bor alene og hele familien bor i Nordjylland, så i stedet vil hun forsøge sig hos venner og kollegaer. 

- Jeg skal nok finde en løsning på at komme frem og tilbage fra operationen, har jeg sagt til mine forældre, siger hun. 

Da det er anden gang, Annbritt Jørgensen skal opereres for kræft ved hun også, hvad hun kan forvente af operationen og hun er derfor nogenlunde tryg, selv hvis det ikke lykkedes hende at finde nogen til at være der for hende. 

- Det ville være rigtig rart, hvis der var nogen, mens jeg havde ondt, men det er ikke det samme, som at jeg ikke nok skal klare det alene, siger hun.  

- Som evig optimist tager jeg det roligt. 


Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Niels Rasmussen

AGF-fan håber at kunne deltage i tilskuer-forsøg: Det er jo det, vi lever for

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

AGF bronzemedaljer bronze fans fan tilskuere Ceres Park

Nyt forsøg vil sende 30.000 tilskuere på stadion