Region Midtjylland skal spare 223 millioner kroner

223 millioner kroner skal skæres fra Region Midtjyllands budget. Partierne bag forliget vil dog ikke fyre personale for at spare penge

Der blev i går indgået forlig om et stramt budget i Region Midtjylland. I alt skal der spares 223 millioner kroner i budgettet. Alle partier undtagen Enhedslisten står bag den politiske aftale om budgettet.

103 millioner kroner skal spares på drift, det vil sige personale og materialer, mens 120 millioner kroner skal spares på anlæg, det vil sige nyt byggeri og vedligeholdelse af nuværende bygninger.

Kan ikke udelukke fyringer
Ifølge regionsrådsformand Bent Hansen (S) har man i videst muligt omfang forsøgt at styre uden om eventuelle fyringer for at kunne finde besparelser. Men regionsrådsformanden vil på nuværende tidspunkt ikke garantere, at der ikke bliver fyringer. 

- Vi har været omhyggelige med at friholde personalet. Patienttilstrømningen og arbejdsbyrden er stor nok i forvejen. Men at udstede garantier, det beskæftiger jeg mig ikke med, siger Bent Hansen til tv2oj.dk

Besparelser på medicin
20 millioner kroner vil man spare i udgifter til praktiserende læger. Man vil blandt andet finde besparelser på medicin, borgerne køber på apoteket med tilskud. Blandt andet vil man se på, hvilken pris medicinen har, når der udskrives recepter. Ifølge Bent Hansen er det de praktiserende læger, der selv har foreslået besparelsen. 

Man vil også forsøge at spare 10 millioner kroner ved at behandle patienter på egne hospitaler frem for på privathospitaler.

Man forventer at kunne spare 19,6 millioner kroner ved at kræve en bedre ressourceudnyttelse hos personalet. Og på indkøb vil man også finde 20 millioner kroner ved at finde bedre priser på varer og leverandører.

Administrationen skal spare
I administrationen vil man spare én procent, og det er ud over de to procent, som regionen hvert år effektiviserer driften med. Denne ene procent vil betyde en besparelse på 12,6 millioner kroner, både på den centrale administration i regionshusene og men også ude på sygehuse og afdelinger rundt om i regionen.

Man vil også spare på anlægsudgifterne. Her vil man frede de igangværende byggerier som eksempelvis supersygehusene. Men byggeprojekter, der er planlagt til at begynde i 2017, vil blive skubbet til 2018-2020.

domstol retten byretten Randers pædofilisag

Far spærres inde på ubestemt tid - begik overgreb på datter

skrald i Rådhusparken

play EM-frustrationer gik ud over midtbyen: Flød med skrald og glasskår

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Jørgen Terp Vandrefalke

play Vandrefalke yngler på østjysk grund: Nu frygter Jørgen, at de bliver stjålet

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Dagens mest læste