Var spået en stor fodboldkarriere – nu lever han af at sælge strømper
29-årige Christopher Geertsen var en del af guldårgang og blev som 18-årig professionel fodboldspiller. Men siden tog livet en helt anden drejning.
Du har måske hørt om fodboldspillerne Nicolai Poulsen fra AGF og Nicolai Brock-Madsen fra Randers FC. Men siger navnet Christopher Geertsen dig noget? Formentlig ikke.
For i modsætning til de første navne blev hans fodboldkarriere aldrig som ventet, selvom mange udråbte ham til at blive en af de helt store.
Jeg måtte fortælle min far, der havde kørt mig rundt til alverdens byer som dreng, at nu skulle jeg leve af at lave strømper.
Skader ødelagde det hele, men nu har den unge mand fået succes på en hel anden arena. Salg af strømper.
- Det var et kæmpe nederlag, at jeg ikke skulle leve af at spille fodbold. Jeg var så skuffet, og jeg måtte fortælle min far, der havde kørt mig rundt til alverdens byer som dreng, at nu skulle jeg leve af at lave strømper, fortæller Christopher Geertsen til TV2 ØSTJYLLAND.
Fik debut som 17-årig
For at forstå hele historien starter vi på græsbanerne i den lille klub Helsted Fremad i Randers.
Her begyndte Christopher Geertsen at spille sammen med blandt andre den nuværende Superliga-profil Nicolai Poulsen.
Og han var ifølge mange iagttagere et større talent end de fleste.
Jeg synes faktisk, at det var pinligt, at min krop sagde fra. Og det var frustrerende.
Som 17-årig fik Christopher Geertsen debut for byens hold, Randers FC, i landets bedste række. Et år senere skrev han under på en professionel kontrakt.
- Før det var jeg aldrig skadet, men nu var der pludselig meget mere belastning, og jeg begyndte at få problemer, siger Christopher Geertsen.
- Samtidig gik det holdet rigtig godt, og en småskadet ung gut som mig var der af gode grunde ikke plads til.
Hvorfor er der ingen særlig strømpe?
Christopher Geertsen skiftede til Fredericia, men skaderne fortsatte. En alvorlig knæskade slog den unge spiller helt ud, og efter halvandet års genoptræning måtte han give op.
- Heldigvis havde jeg læst markedsføring ved siden af fodbolden, og sammen med den fysioterapeut jeg genoptrænede hos, kom en idé.
- Vi undrede os over, at der var lavet fodboldstøvler af alverdens slags, som passede til foden og belastningen. Men der var ingen særlig fodboldstrømpe, siger Christopher Geertsen.
Dengang jeg måtte stoppe karrieren, var jeg ked af det, men nu er jeg glad for, at muligheden for det her opstod.
Inden han nåede til at kigge nærmere på det problem, skulle fodboldkarrieren afsluttes.
For det blev den. Knæet blev aldrig godt igen.
- Jeg synes faktisk, at det var pinligt, at min krop sagde fra. Og det var frustrerende. Jeg skulle ændre identitet fra fodboldspiller til noget andet.
Brasiliansk stjerne er med
Det andet blev erhvervsmand og virksomhedsejer.
For efter han og fysioterapeuten havde brugt halvandet år på at udvikle den helt rigtige fodboldstrømpe, gik webshoppen til Liiteguard i luften.
Christopher Geertsen måtte i den første tid tage af opsparingen, for han fik ikke selv løn.
Lige så langsomt gik det dog fremad, og i dag har man nået en vild milepæl.
Den brasilianske fodboldstjerne Dani Alves bruger strømperne og har købt sig ind i firmaet, der nu har otte ansatte, kontor i Aarhus, Holland og et på vej i Barcelona og en forventet omsætning på 15 mio. kr. i år.
- Nu synes jeg, at den her verden er endnu federe end fodboldverdenen. Dengang jeg måtte stoppe karrieren, var jeg ked af det, men nu er jeg glad for, at muligheden for det her opstod.