Vanvidsbilist blæste forbi fotovogn - nu har politiet snuppet bilen

En 41-årig mand er sigtet for vanvidsbilisme. Bilen er nu beslaglagt med henblik på konfiskation, oplyser Østjyllands Politi.

En 41-årig mand er anholdt og sigtet for vanvidskørsel, efter han mandag blev målt til at køre 114 km/t, hvor det kun er tilladt at køre 50 km/t.

Derudover er manden også sigtet for spirituskørsel.

Hændelsen fandt sted mandag formiddag, hvor en fotovogn fra Østjyllands Politi havde taget opstilling på Viborgvej i Randers tæt på tankstationen Uno X.

Ved middagstid drønede manden forbi fotovognen, som fik målt hans hastighed til 114 km/t - altså mere end 100 procent over det tilladte. 

Politimanden fik hurtigt slået alarm og få minutter efter fandt en patrulje den 41-årige bilist på Aarhusvej i Randers SV.

Nægter spritkørsel

Politibetjentene syntes, at manden virkede påvirket af spiritus, og han har derfor været en tur forbi hospitalet for at få taget en blodprøve.

 - Han erkender at have kørt for stærkt, men han nægter at have kørt spirituskørsel, siger Janni Lundager, kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi.

Det er uvist, hvad resultatet af blodprøven er. 

Leasingbil beslaglagt

Den 41-årige mand er fra Island, og bilen han kørte i var en leasingbil. Og da hastighedsovertrædelsen overskrider 100 procent, er manden sigtet for vanvidskørsel, hvorfor bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Bilisten har derudover også midlertidigt fået inddraget førerretten i Danmark.

Fotovognen var ved Viborgvej i cirka halvanden time. I løbet af den tid kørte 578 køretøjer forbi. I alt kørte 16 af dem for stærkt.