Streetrace: Skal være lovligt og sikkert

Lørdag aften er der lovligt streetrace i Randers

02:13

1 af 2

For første gang afholdes der lovligt streetrace i Randers, hvor fartglade østjyder kan slippe hestekræfterne løs og konkurrere mod hinanden.

Gaderæset finder sted på Frederikdalsvej ved Vestas i den sydlige del af byen, og her kan deltagerne dyste mod hinanden om at komme først gennem den 201 meter lange strækning.

Man skal kunne køre lovligt

- Der er så mange, som kører ulovligt, og vi synes, at det her er værd at kæmpe for, at folk kan køre lovligt. Det er den bedste måde, så de ikke slår sig selv ihjel ude på gaderne. Der er mange, som er mødt op for at støtte arrangementet, så det er dejligt, siger Jesper Mølgaard, der er medarrangør og fra foreningen Striben Randers.

Wrooom! Randers er klar til det første lovlige streetrace

Arrangørerne har kæmpet i et års tid for at få lov til at afholde et lovligt gaderæs, og i aften, lørdag, finder det første af fem altså sted i Randers.

Skal være sikkert for deltagerne

- Vi kæmper for at gøre det lovligt og sikkert. Her har vi en brandbil og ambulance, så der er det hele, hvis det skulle gå galt, siger Jesper Mølgaard.

Lovlige streetraces i Randers: Nu er der sat datoer på

I september sidste år besluttede et flertal af de lokale politikere at støtte løbene økonomisk, og i aften kan de fartglade unge få lov til at trykke speederen helt i bund.

De fire øvrige streetraces i Randers finder sted den 18. juni, 30. juli, 27. august og 17. september.

I videoen øverst på siden kan du se interviewet med Jesper Mølgaard, og herunder kan du se, hvordan det gik for sig, da TV 2 | ØSTJYLLANDS reporter tog en tur med en af bilerne.