Østjyske superligaklubber er som nat og dag økonomisk

Randers FC har haft langt bedre økonomi end AGF

07:29

1 af 2

Selvom både AGF og Randers FC spiller i landets bedste fodboldrække, er der stor forskel på, hvordan de to klubber har klaret sig rent økonomisk.

- De sidste ti år, har jo ikke været kønne i Aarhus Elite og i AGF, siger formand i Aarhus Elite A/S, Lars Fournais.

Sådan lyder den kontante udmelding fra den aarhusianske fodboldklub, når de kigger tilbage på de sidste ti år. Anderledes optimisme er der i den anden østjyske superligaklub.

- Vores økonomiske situation er fortrindelig, siger bestyrelsesformand i Randers FC A/S, Svend Lynge Jørgensen.

Sønderjyske om AGF-kamp: En tæt affære

Randers FC har en sund økonomi

Randers FC er en af de bedst drevende fodboldklubber i Danmark. De har siden de rykkede op i Superligaen haft plus på bundlinjen. Det seneste lød på knap 1,3 millioner kroner.

- Der er nogen, der sommetider har sagt, er det ikke svært. Nej det er ikke svært, det er jo simpelthen bare et spørgsmål om, og det er jo ikke meget forskelligt fra en privatøkonomi. Lad være at bruge flere penge, end dur har, siger Svend Lynge Jørgensen.

Randers, der har eksisteret siden 2003, har to gange i klubbens historie oplevet at rykke ned. Men de seneste år, har klubben kæmpet med i den øverste halvdel.

- Jeg tror aldrig, at vi har budgetteret med en bedre placering end en sjette plads. Og vi har dog haft nogle bedre placeringer, siger Svend Lynge Jørgensen.

Det er for dyrt at spille i 1. division

Røde tal kan skyldes mange nedrykninger

Hos AGF har man længe måtte kigge langt efter de sorte tal på bundlinjen. Her har udskiftninger i ledelsen og flere nedrykninger været medvirkende til dårlige økonomiske resultater.

- Det er jo en fodboldklub som ligner så mange andre i Danmark faktisk. Hvis man tager en række klubber, så er det jo trenden, at man har kørt med det ene store underskud efter det andet, siger Lars Fournais.

AGF har siden 2006 haft et underskud på 170 millioner kroner, man har også gennemført fire aktieemissioner der har indbragt et lignende beløb.

- Meningen med aktiemissionerne har været at dække noget underskud ind men også at kigge fremad og få nogle flere kræfter og ressourcer til at gøre noget fremadrettet, siger Lars Fournais.

Du kan se et længere tv-indslag om økonomien i de to fodboldklubber øverst på siden.