Opdateret: Afspærret gade er åben igen

Efter onsdagens lukning af Toldbodgade melder Randers Kommune torsdag morgen, at vejen netop igen er åbnet for færdsel.

Opdateret torsdag morgen klokken 07.25:

Toldbodgade er netop blevet åbnet igen, efter aftenens og nattens oversvømmelse. Det fortæller planchef Lone Mossin, efter kommunen har afventet et nyt højvande torsdag morgen.

- Det klinger også af og har ikke betydet, at vandstanden er blevet hævet. Vandstanden er nu nede omkring en meter, og derfor har vi ophævet afspærringen, siger Lone Mossin.

---

En vandstand på 141 centimeter over normalen på Toldbodgade i Randers har resulteret i, at gaden er blevet spærret af onsdag aften.

Det bekræfter planchef i Randers Kommune, Lone Mossin, til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Vi beskytter borgerne så godt som muligt. Vi spærrer gaden af for at forhindre, at folk kører galt eller kører ud, hvor bilen ikke kan bunde, siger Lone Mossin.

Den høje vandstand kommer på grund af et sammenfald mellem blæst, sne og højvande. Det har resulteret i, at vandstanden her til aften blev højere end, hvad prognoserne lød på. 

- Det er nærmest en perfect storm, hvor du får et sammenfald, som gør, at det bliver ekstremt, siger Lone Mossin. 

Forventningen er, at vandstanden toppede mellem klokken 21 og 21.30 i forbindelse med, at højvandet toppede. Derfra vil vandstanden stagnere og siden falde i løbet af aftenen. 

Langt fra første gang 

At Toldbodgade i Randers står under vand er ikke noget nyt. Det sker blandt andet, når der er stormflod. Derfor har Randers Kommune allerede en beredskabsplan klar, når vandet stiger: 

- Når vi når en forøget vandstand på 110 centimeter over normalen, så sætter vi tingene i gang. Det kommer ikke bag på os. Det er bare ekstremt, fordi flere ting falder sammen, siger Lone Mossin. 

Randers Kommune forventer, at Toldbodgade stadig vil være afspærret torsdag morgen på grund af vejrsituationen.