Kaspers nye køreskole var konkurstruet: - Noget af en rutsjebanetur

Coronakrisen har ramt virksomhedsejere hårdt. Nye indehavere af køreskole og fysioterapi fortæller om de store frustrationer.

Kasper Kjeldsen kastede sig ud i livet som virksomhedsejer på det værste tidspunkt nogensinde. De første elever i hans køreskole kom slet ikke ud på vejen, før landet lukkede ned. Foto: Privat

Det er hårdt at eje en butik, restaurant eller noget helt tredje i denne tid, men forestil dig så at starte noget nyt op under coronakrisen. Den situation har indehaverne af to virksomheder i Randers og Hinnerup stået i.

For Kasper Kjeldsen i Randers var det en stor drøm, der gik i opfyldelse, da han i slutningen af februar kunne starte det første teorihold i sin nye køreskole KK-Kør.

Læs også Loona mangler bassin til at lindre smerter: Nu har hun selv løsningen

Men hurtigt blev glæden afløst af frustration og usikkerhed.

- Inden de første elever kom ud at køre, lukkede vi ned. I første omgang i 14 dage, og så måtte jeg udsætte igen. Eleverne var selvfølgelig også nervøse, når jeg var helt ny, fortæller Kasper Kjeldsen til TV2 ØSTJYLLAND.

- De frygtede jo ligesom jeg selv for en konkurs. Det var noget af en rutsjebanetur fra at være glad for at starte sit eget til at frygte for fremtiden, fortsætter han.

I tilknytning til KK-Kør har Katrine Kjeldsen startet en kursusvirksomhed for førstehjælp. Den er af gode grunde også blevet ramt af corona.  Foto: Privat

Åbnede midt i krisen

Samme oplevelse har kompagnonerne Rune Gosmer og Kenneth Riis Faurholt haft i Hinnerup.

De overtog Hinnerup Fysioterapi & Træning fra den tidligere ejer den 1. april. Midt under krisen.

- Handlen blev indgået i februar, før der for alvor var nogen, som spekulerede i corona. Men den har sneget sig ind på alle og ramte også os hårdt, siger Rune Gosmer til TV2 ØSTJYLLAND.

Det var helt surrealistisk og ambivalent. Vi så også frem til at møde personalet, men det måtte vi ikke.

Rune Gosmer, medejer, Hinnerup Fysioterapi & Træning

Makkerparret endte med at overtage en virksomhed, hvor de kun måtte tage imod patienter med behov for kritisk behandling.

Et meget begrænset kundegrundlag.

- Det var helt surrealistisk og ambivalent. Vi havde glædet os til at komme i gang og havde en masse idéer. Vi så også frem til at møde personalet, men det måtte vi ikke, siger Rune Gosmer.

Rune Gosmer (th) og Kenneth Riis Faurholt har på trods af startvanskeligheder og den specielle situation ikke fortrudt købet af Hinnerup Fysioterapi & Træning. Foto: Privat

Kassen er tom

De har smidt mange penge i foretagendet. Penge der skal afdrages på. Heldigvis har banken været villig til at slække på kravene.

Samme melding har Kasper Kjeldsen fået i Randers. Noget der har været med til at redde den nye køreskole.

Læs også Stor opbakning til ikonisk turistattraktion - som stadig er konkurstruet

- Kassen er tom, men banken tror på mig og har givet mig lov til at køre videre. Det har været ekstra hårdt, at det også er elevernes drøm, der er i spil, siger Kasper Kjeldsen.

KK-Kør er nu så småt oppe i omdrejninger igen, og de kommende hold er i gang med at blive fyldt.

Jeg er dybt taknemmelig for, at eleverne har støttet mig, og der nu er fremgang og stabilitet igen. Det betyder meget.

Kasper Kjeldsen, indehaver, KK-Kør

I Hinnerup er fysioterapien ifølge medejer Rune Gosmer oppe på mellem 60-70 pct. i omsætning.

En stor udvikling fra den første uge efter corona-nedlukningen, hvor man omsatte for lidt under 2000 kroner.

Møder stor opbakning

- Men vi har så også øgede udgifter for at overholde alle retningslinjer, og kassekreditten er stadig presset i en sådan grad, vi aldrig havde forventet. Fremover kommer vi til at kæmpe for at betale regninger og holde os på rette kurs, siger Rune Gosmer til TV2 ØSTJYLLAND.

Rune Gosmer er dog fortrøstningsfuld og stålfast i troen på at afværge en konkurs:

- Det hjælper jo ikke at være sure på nogen, det er ikke nogens skyld. Vi skal nok betale husleje, og kunderne kommer igen. Men når vi op på det niveau, som vi havde forventet, vi ville nå før corona?

02:14

VIDEO: Sommerhusbranchen er ligeledes hårdt presset, men kan glæde sig over, at danskerne står i kø for at booke i den kommende tid. Indslaget er fra den 13. maj. 

Luk video

Bekymringerne vil under alle omstændighederne være der for alle virksomhedsejere et stykke ud i fremtiden, og således også for KK-Kør i Randers og Hinnerup Fysioterapi & Træning.

Heldigvis har opbakningen været stor fra mange sider.

- Jeg er dybt taknemmelig for, at eleverne har støttet mig, og der nu er fremgang og stabilitet igen. Det betyder meget, siger Kasper Kjeldsen.