Kan Tanja beholde sin cykel?

20 randrusianere har lånt elcykler af kommunen

Tanja Lionett på sin lånte elcykel med anhænger. Får hun lov til at beholde cyklen? Foto: Randers Kommune

Tanja Lionett fra Stevnstrup ved Randers har ligesom 19 andre kronjyder kvit og frit fået stillet en elcykel til rådighed af Randers Kommune.

Kommunen har lånt elcyklerne ud i håb om, at initiativet kunne få flere til at fravælge bilen og i stedet tage turen til skole eller arbejde på en cykel.

For familien Lionett er elcyklen nærmest blevet til 'bil nummer to'. Tanja Lionett tager dagligt elcyklen på de mange ture mellem arbejde, daginstitution og hjemmet i Stevnstrup.

- Det kan kun lade sig gøre på grund af elcyklen, for jeg har ikke kræfter i benene til de mange bakker på en almindelig cykel med en anhænger til to børn, forklarer Tanja Lionett i en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

De 20 kronjyder, der har lånt en elcykel, skal torsdag eftermiddag aflevere deres elcykler tilbage. Cykelby Randers - som står bag projektet - har dog valgt at lade fem af dem beholder cyklen.

Det er Randers FC's anfører, Søren Pedersen, der som Randers Cykelbys ambassadør trækker lod om, hvem der kan beholde cyklen.