Hospitals-direktør om fejl i regnskab: Sådan noget må ikke ske

En teknisk fejl i økonomiopfølgningen for 2017 på Regionshospitalet Randers betyder, at hospitalet nu forventer et 12,5 millioner kroner højere underskud end hidtil anslået

Regionshospitalet i Randers kommer til at stå med et endnu større underskud, end først antaget. Det står klart, efter hospitalet har fundet en teknisk fejl i økonomiopfølgningen for 2017.

Dermed bliver underskuddet for 2017 12,5 millioner kroner højere, end det forventede underskud på 15 millioner kroner, som man tidligere havde indberettet, og det ærgrer direktør Jonas Dahl.

- Det er drønfrustrerende. Det er sådan noget der ikke måske. Derfor er vi nødt at gå vores procedurer igennem, for det må ikke ske igen, siger Jonas Dahl. 

Afdragsordning med Region Midtjylland

Hospitalet forventer derfor nu, at underskuddet bliver på omkring 28 millioner kroner. De er allerede i gang med at lave budgettilpasninger for de kommende år, og Jonas Dahl håber at man kan sikre sig en afdragsordning med Region Midtjylland

quote Det er drønfrustrerende. Det er sådan noget der ikke måske

Jonas Dahl, direktør ved Regionshospitalet Randers

- Vi får forhåbentlig en afdragsordning med regionen over en periode på fem år, hvor vi kan afdrage det større underskud, fortæller Jonas Dahl.

Håber ikke på yderligere konsekvenser

Regionshospitalet i Randers havde allerede tidligere meldt ud, at hospitalet stod over for en stor sparerunde. Tilbage i oktober sagde Jonas Dahl følgende:

- Det betyder konkret, at vi næsten skal spare 2 procent i alle vores afdelinger. Det bliver svært at undgå afskedigelser, men vi vil selvfølgelig gøre, hvad vi kan for det, men der vil nok desværre komme afskedigelser.

Direktøren håber og tror dog på, at det større underskud kan håndteres, så det ikke får yderligere konsekvenser, end hvad der allerede var planlagt.

- Vi vil gerne tro på, at det kan håndteres ud fra den ramme, vi allerede har, siger Jonas Dahl. 

Her kan du se et interview med Jonas Dahl fra oktober, hvor han fortæller om den allerede planlagte sparerunde på regionshospitalet

 
Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

40_percent

play Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost