Forslag: Vil have testcenter i centrum af Randers

Venstres borgmesterkandidat Christian Brøns og medlem af Folketinget Michael Aastrup Jensen foreslår, at der oprettes testfaciliteter på Rådhustorvet i Randers.

Der skal stables et testcenter med kviktest på benene i Randers Midtby – nærmere bestemt Rådhustorvet.

Sådan lyder et forslag fra Venstres borgmesterkandidat Christian Brøns og medlem af Folketinget, Michael Aastrup Jensen (Venstre).

Det skal ifølge de to politikere være en hjælpende hånd til det lokale erhvervsliv, idet det med et testcenter i midtbyen, vil blive nemmere for kunderne at blive testet og dermed kunne fremvise coronapas med negativt prøvesvar, lyder det fra Christian Brøns og Michael Aastrup Jensen i en fælles pressemeddelelse.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe handlen i midtbyen i gang igen. Et testcenter på Rådhustorvet vil være en håndsrækning og en hjælp til både borgere og erhvervsdrivende.

quote Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe handlen i midtbyen i gang igen.

Christian Brøns, byrådsmedlem, Randers Kommune, Venstre

- Derfor foreslår jeg, at Randers kommune kigger på, hvilke muligheder der er for, at vi kan få oprettet et testcenter hurtigst muligt, siger Christian Brøns, byrådsmedlem for Venstre i Randers Kommune.

Netop coronapasset med det negative prøvesvar spiller en afgørende rolle, når næste del af genåbningen skydes i gang den 6. april.

Her kan de liberale erhverv, som for eksempel frisører, slå dørene op for kunder, der kan fremvise negativt covid-19 prøvesvar. Senere bliver det negative prøvesvar også adgangsbillet til cafeer og restauranter. 

Christian Brøns (Venstre) foreslår, at Randers kommune kigger på, hvilke muligheder der er for, at kunne få oprettet et testcenter hurtigst mulig i Randers midtby.
Christian Brøns (Venstre) foreslår, at Randers kommune kigger på, hvilke muligheder der er for, at kunne få oprettet et testcenter hurtigst mulig i Randers midtby.

Mener, det er en hæmsko for erhvervsdrivende

På nuværende tidspunkt er der fem testcentre i Randers Kommune.

Tre kviktestcentre, hvor testen foretages i næsen, og der er svar kort tid efter – og to PCR-testcentre, hvor svaret er tilgængeligt et døgns tid efter.

Testcentret nærmest midtbyen er kviktestcentret i Arena Randers, der ligger 20 minutter på gåben fra Rådhustorvet, hvor de to venstre politikere ønsker endnu et testcenter placeret.

Testfaciliteter i Randers

De mener, at det er en hæmsko for de erhvervsdrivende i midten af Randers, at centrene er placeret udenfor centrum:

- Der er selvfølgelig andre muligheder for test, men hvis vi skal have de optimale betingelser for cafeer og restauranter, bliver vi nødt til at have centrale testenheder.

- Ellers kan cafeerne og restauranter ende i en bjørnetjeneste-situation, hvor de har fået lov til at åbne, men hvor befolkningen ikke er omstillet til at have en test med sig, siger Christan Brøns (Venstre) til TV2 ØSTJYLLAND.

Er Rådshustorvet ikke et upraktisk sted at have et testcenter i forhold til plads, og at man også skal kunne holde afstand?

- Spørgsmålet er, om det skal være lige præcis på Rådhustorvet. Det skal være centralt i midtbyen, hvor der er god afstand til restauranter og butikker. Vi skal have undersøgt, hvad der er muligt, og hvad vi har plads til, siger Christan Brøns.

Medlem af Folketinget, Michael Aastrup Jensen, mener at et testcenter på Rådhustorvet er helt i tråd med erhvervslivets opråb om mere hjælp.
Medlem af Folketinget, Michael Aastrup Jensen, mener at et testcenter på Rådhustorvet er helt i tråd med erhvervslivets opråb om mere hjælp. Foto: Bjarke Bo Olsen - Ritzau Scanpix

Venstres lokale medlem af Folketinget, Michael Aastrup Jensen, bakker op om forslaget og siger i pressemeddelelsen:

- Jeg har besøgt og fået mange henvendelser fra erhvervsdrivende i Randers der alle efterspørger mere hjælp. 

- Derfor er et testcenter på Rådhustorvet helt i tråd med deres opråb, siger det lokale folketingsmedlem, Michael Aastrup Jensen (Venstre).

Anja og Bonnie

play Mødre i opråb: Hvorfor skal vi vente så længe på hjælp til vores børn?

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

Dagens mest læste