Formand: Stop skolebesparelser

Folkeskolen er forsøgskanin

Arkivfoto

Regeringen ønsker, at folkeskolelærerne skal hæve deres undervisningsprocent. I Randers har man de sidste fire år allerede gjort en stor indsats for at gøre det

Det har medført en række besparelser og nu advarer formanden for Randers-lærerne om, at bægeret snart er fyldt.

- Vi kan simpelthen ikke blive ved med at spare og skære ned på lærernes forberedelsestid. Hvis folkeskolen bliver mødt af endnu et sparekrav, risikerer man at kvæle folkeskolen, og så ender man virkelig ud i en klasseopdeling, hvor privatskoler bliver for privilegerede børn, mens folkeskolen skal tage sig af resten, der ikke har forældre, der er i stand til at betale for en ordentlig undervisning, siger formanden for Randers Lærerforening, Kurt Sørensen til Randers Amtsavis.

Kurt Sørensen mener, at man får indtrykket, hvis man ser på de sidste mange år, at folkeskolen bliver brugt som forsøgskanin.

- Efterhånden er der en tendens til, at folkeskolen skal stå for opdragelsen på en række områder - områder der ikke direkte har noget med undervisning eller skolen at gøre. Nu har man så fundet ud af, at børn lærer mere, hvis de får en længere skoledag. Dét er jeg ikke så sikker på. Hvis skolebørn skal have en 37-timers skoleuge, så tror jeg, at det bliver nødvendigt at lave nogle aktiviteter, og hvor skal man finde pengene til dem, siger lærerformanden.