Eksplosion: Villa-tag lettede 15 centimeter

Ejerens forklaring er, at branden kan skyldes et varmetæppe

01:12

Foto: Local Eyes

1 af 2

Omkring klokken to natten til fredag blev brandfolkene i Randers kaldt ud til en villa på Gørtlervej i nordvestbyen.

Ganske få sekunder efter ankomsten til vejen, lød der et ordentligt brag. Ifølge indsatsleder Anders Dahl Jensen fra Beredskab og Sikkerhed, som koordinerede indsatsen, skyldtes det en eksplosionsbrand inde i huset.

I videoen øverst i artiklen, som er filmet af Local Eyes. man kan man fornemme varmen i vinduerne.

- Sådan en eksplosion sker, når store mængder røggasser hober sig op og når en temperatur på over 600 grader, og at der så tilsættes ilt. Så antænder det ligesom en eksplosion, siger han og fortæller, at det enorme tryk kunne mærkes i huset:

- Taget løftede sig 15 centimeter og rykkede murstene 20 centimeter ud af den ene væg. Det er det, vi kalder en kraftig overtænding.

Branden var opstået i soveværelset på førstesalen, hvor ejeren ifølge egen forklaring et par timer forinden havde tændt for et varmetæppe eller pude.

Ejer til kontrol for røgforgiftning

Da han skulle i seng, opdagede han, at hele gangen på førstesalen var fyldt med røg og tilkaldte derefter brandvæsnet.

- Det (varmepuden/varmetæppet, red.) har ligget i sengen sammen med dyner og madrasser, som har givet rigtig god næring til branden, siger Anders Dahl Jensen.

Hele soveværelset udbrændte i forbindelse med branden, og der er sket store skader på bygningen både på grund af trykket og røg samt sod, lyder det fra brandvæsnet.

- Det er så udbrændt, at politiet sagde, at de overvejede, om der skulle teknikere på for at undersøge årsagen. For eksempel for at finde ud af, om der var en fejl i tæppet eller hvad der kan være sket, siger Anders Dahl Jensen.

Ejeren i huset, en mand, skulle efterfølgende til kontrol for røgforgiftning, fordi han havde nået at indånde en del røg, men var ved fuld bevidsthed under hele aktionen.

Det tog brandfolkene fra Beredskab og Sikkerhed omkring to timer at få slukket flammerne og få styr på situationen.

Du kan se en video fra nattens brand øverst i artiklen.

På kortet nedenfor kan du se hvor i Randers, at villaen ligger: