Voldtægt skal på skoleskemaet

Voldtægt og overgreb skal på skoleskemaet, mener psykolog ved Center for Voldtægtsofre i Århus.

Voldtægt, overgreb og grænser skal være faste temaer på tavlen i skoleklasserne landet over.

Det er budskabet fra en landsdækkende arbejdsgruppe, som blandt andre Rigshospitalets Center for Seksuelle Overgreb og Århus Universitetshospital deltager i.

Arbejdsgruppen er ved at udarbejde et forslag til en national handleplan, der skal gøre undervisning om seksuelle overgreb obligatorisk i folkeskolen - for eksempel som en del af seksualundervisningen eller SSP-samarbejdet.

- Det er vigtigt, at der kommer mere fokus på det i folkeskolen. Der er ikke noget fast timetal knyttet til seksualundervisningen, så den kommer tit at glide i baggrunden. Og det er en skam, for det er blandt andet dér, at der skulle være fokus på overgreb, siger Anja Hareskov Jensen, der er ledende psykolog ved Center for Voldtægtsofre, Århus Universitetshospital til metroXpress.

Børnene skal lære at kende og give udtryk for deres grænser, forklarer hun:

- En stor del af de voldtægter, som vi hører om, handler om to parter, der har haft forskellige forståelser af grænser. Så derfor er det rigtig vigtigt, at man fra en tidlig alder begynder at hjælpe børnene til at mærke, hvor deres grænser er, siger Anja Hareskov Jensen.

<b>Er imod en obligatorisk ordning</b>
Anders Bondo, der er formand for Danmarks Lærerforening, er enig i, at emnet skal inddrages i undervisningen, men han er imod en obligatorisk ordning:

- Det er glimrende at lave relevante undervisningsmaterialer, som lærerne kan bruge. Men vi kan ikke blive ved med at proppe nye obligatoriske emner ind i folkeskolen, lyder det fra Bondo til metroXpress.

<i>Kilde: metroXpress</i>