Uvejr gik let henover Østjylland

Lynet ramte rækkehus i Paderup - og kældre blev oversvømmet, men Østjylland slap billigt, da 30.000 lynnedslag ramte Danmark.

Det kraftige uvejr, som tidligt mandag aften gik henover landet, skånede i store træk Østjylland. Mens det sydlige Jylland oplevede et stort antal brande som følge af lynnedslag, har Falck kun registreret en enkelt lynbrand i Østjylland.

Det gik ud over et rækkehus i Paderup, hvor lynet slog ned og forårsagede en brand under tagryggen. Ingen personer kom til skade. Ifølge anmelderen - en nabo - var familien bortrejst på ferie. Falck i Randers sendte et slukningstog, der fik ilden under kontrol.

Til sammenligning havde Falck i Syddjylland 27 udrykninger til ildebrande i det sydlige Jylland og på Sjælland.

I Østjylland har Falck assisteret ved oversvømmede kældre i Randers, Silkeborg, Hørning og Brabrand.

Desuden var der brug for Falcks bistand til at få lappet en tag i Læsten ved Langå, hvor en tagplade blæste af i de kraftige vindstød, der fulgte med tordenvejret.

<b>Lyn slog ned 30.000 gange</b>
Omkring 30.000 lynnedslag blev det til over Danmark under det voldsomme uvejr, der startede mandag eftermiddag i vest og drev østpå i løbet af natten til tirsdag.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) registrerede i alt over 42.000 lynnedslag i et område fra Gøteborg i nord og ned over Nord- og Nordvesttyskland, hvor uvejret hærgede, oplyser vagthavende hos DMI, Lars Henriksen til Ritzau.

- Det er ikke mange gange om året, at vi ser så mange lyn, konstaterer han.

<a href="/files/video/2010/juli/lynnedslag_paderup_video4news.wmv" target="_blank">Se video af Falcks arbejde ved villa i Paderup, efter at lynet var slået ned</a>

<i>Billeder fra Video4News</i>

Se aktuel vejrudsigt