Taxachauffør fuppede fulde kunder til store drikkepenge

Mindst 50 berusede taxakunder føler sig udnyttet af 21-årig chauffør - bedrageri-sigtet kører måske fortsat taxa i Århus.

Østjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en bedragerisag, hvor flere end 50 taxakunder hævder, at de er blevet snydt af en chauffør fra Aarhus Taxa, skriver Århus Stiftstidende tirsdag.

Det påståede bedrageri er sket ved betalingen af turen, hvor chaufføren - tilsyneladende uden kundernes accept - har lagt drikkepenge oven i turens pris.

I dunkel belysning og ofte beruset tilstand har kunderne ikke opdaget forskellen mellem prisen på taxametret og på kvitteringen. Fidusen er udført i en periode fra nytårsaften til midt i marts.

Den 21-årige mand har forklaret arbejdsgiveren, at han altid modtog masser af drikkepenge, da han var en flink og rar chauffør. Efter skiftende og mistænkelige forklaringer er han fyret og meldt til politiet.

Aarhus Taxa har udarbejdet en liste på 57 kunder, der alle har givet chaufføren mindst 100 kr. i drikkepenge.

Kun to ud af 53 kunder, som Østjyllands Politi i Århus p.t. har været i kontakt med, bekræfter, at de har været rundhåndede med drikkepengene. I alt drejer bedrageriet om cirka 18.000 kroner - eller mere end 300 kroner pr. kunde.