Spor på E45 spærret: 40 minutter ekstra kørsel på store rejsedag

Vent med at køre, hvis du kan, lyder rådet fra Vejdirektoratet. Vejnettet er fredag eftermiddag presset af ferietrafik og myldretid på samme tid.

En ulykke på E45 sydgående betyder, at højre spor er spærret ved Horsens V, hvilket trækker en lang kø, der koster 40 minutters ekstra køretid. Arkivfoto. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Et uheld på motorvejen betyder, at det ene spor på E45 sydgående er spærret ved Horsens V. Køen går i 16.17 helt op til Ejer Bavnehøj og giver 40 minutters ekstra køretid. 

- Der holder en bil i højre kørespor, som ikke kan flyttes på stedet. Derfor afventer vi vejhjælp og det betyder, at vi først kan åbne højre vognbane omkring kl. 16.45-17, anslår vagthavende ved Vejdirektoratet Mette Nedergaard til TV2 Østjylland. 

- Vi forventer, at selvom vi får ryddet op, så vil der være eftervirkninger resten af myldretiden, hvilket vil betyde øget køretid på strækningen frem til kl. 18, fortæller hun. 

Læs også 18-årig kvinde i livsfare - blev ramt af hegnspæl i soloulykke

Udskyd turen lidt

Vejdirektoratet anbefaler bilister, der ikke allerede er i bilen, men skal afsted i dag, at vente med at køre, hvis de kan. 

- For de små veje bliver også presset, når der sker uheld på motorvejen og mange vælger at køre fra, siger Mette Nedergaard. 

Fredag eftermiddag er der ekstra mange bilister på vejene, fordi skolerne får sommerferie i dag og flere derfor starter feriekørslen allerede nu. 

Læs også Issehoveds store comeback: Færge måtte vende om efter 10 minutter

- Myldretiden blander sig med ferietiden og der er mere trafik end på en normal fredag. Folk har fri fra arbejde, nogen skal på ferie og nogen skal måske skynde sig i sommerhus og nyde det gode vejr, lyder det fra Mette Nedergaard.

Rød lørdag

Den helt store ferietrafik forventer Vejdirektoratet dog først lørdag, som de i deres prognose har givet en rød kategori. 

- Det betyder, at vi forventer rigtig mange biler på vejene. Det er skiftedag i sommerhusene om lørdagen og rigtig mange vil køre fra vest mod øst og sydpå mod grænsen, siger Mette Nedergaard. 

- I Østjylland vil det nok primært være strækningen på E45 omkring Skanderborg, som vil være mærket af det, fordi der er vejarbejde. 

Opdatering: Kl. 18.16 melder Vejdirektoratet, at trafikken på stedet afvikles normalt igen.