Ryanair lukker tre ruter

Lufthavn håber på, det åbner nye døre

02:01

1 af 2

Lavprisflyselskabet Ryanair skærer kraftigt ned på flyvningerne til og fra Aarhus Lufthavn. Til næste sommer vil selskabet ikke længere flyve til Alicante, Palma de Mallorca og Girona ved Barcelona.

Ryanair vil i stedet satse på flyvninger fra Københavns Lufthavn. Direktør i Aarhus Lufthavn Peter Høgsberg lader sig ikke slå ud af, at det populære lavprisflyselskab vælger Aarhus Lufthavn fra.

- Det er ikke sjovt, når nogle vælger os fra. Det, der glæder mig, det er, når jeg ser på den rute, de har befløjet, så kan man se, det var en lønsom forretning, og at der var passagerer nok ombord i maskinerne, så der er et marked, som har ønsket at benytte Aarhus Lufthavn. Det giver mig jo håb om, at der er andre flyselskaber, der også kan se, at der er et marked, siger Peter Høgsberg.

Det irske discount-selskabs beslutning har allerede fået Aarhus Lufthavn til at indlede forhandlinger med andre selskaber, som vil tilbyde at flyve østjyderne sydpå i stedet for Ryanair.

- Vi er konstant i forhandling med andre selskaber, og de andre selskaber ser på lufthavnen som en helhed. En del af de selskaber er ikke interesserede i at flyve i direkte konkurrence med Ryanair. Derfor åbner dette her op for nye muligheder, siger direktør i Aarhus Lufthavn Peter Høgsberg til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I videoen øverst i artiklen kan du se et interview med direktøren i Aarhus Lufthavn om Ryanairs lukning af de tre ruter.