Rockerplan fuser ud

Masser af rockersager, men det kniber med beviserne. Blandt andet i Århus.

 14 måneder efter præsentationen af rigspolitichef Torsten Hesselbjerg og justitsminister Lene Espersens (K) store rockerplan sidder - helt modsat hensigten - færre rockere fængslet.

I planen blev der lagt vægt på, at rockernes mulige skattesnyd skulle straffes, men foreløbig er der blot rejst en enkelt sigtelse, og et rundspørge til landets politiregioner viser, at under ti sager mod rockere er på vej, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

I regionerne København og Haderslev er politiet sikker på, at efterforskningen vil føre til mere end én politisag. I Næstved efterforskes en enkelt sag, mens meldingerne fra Århus, Aalborg, Odense og Rønne lyder, at der foreløbig ikke er konkrete beviser mod rockere i de højt profilerede skattesager.

- Der arbejdes med det, men vi har ikke noget konkret, siger chefkriminalinspektør Allan Lund, Århus Politi.

På landsplan arbejder politiet med 50 rockersager af økonomisk og skattemæssig karakter. De 21 af dem i Århus.

Da rockerpakken blev præsenteret, sad 150 medlemmer eller supportere af Hells Angels eller Bandidos fængslet. Et halvt år efter var tallet steget til 165 - en stigning, som i Rigspolitiets egen redegørelse til regeringen fra april 2003 forklares med den intensiverede indsats. I dag er antallet af fængslede rockere nede på 149.

(Ritzau)